I et stort intervju i VG slår Erna Solberg fast at hun forstår vanlige folk. Vår statsminister forstår vanlige folks virkelighet fordi hun også lever i den. De fleste mennesker ser og opplever at fremstående politikere lever avskjermet fra vanlige folks hverdag, ikke minst har mange av politikerne aldri hatt noe som minner om en vanlig jobb.

Erna Solberg hever seg over vanlige folk i intervjuet. Hun forstår virkeligheten bedre enn de fleste fordi hun har innsikt i så mange forskjellige arenaer. Hun forteller på rams hvilke miljøer hun møter. Det ser ut til at statsministeren møter og prater med alle unntatt vanlige folk. På denne måten forstår altså statsministeren virkeligheten til vanlige folk.

Etter så lang tid i politikken, forstår du den virkeligheten vanlige folk lever i?

Jeg tror jeg kjenner den norske virkeligheten mye bedre enn mange andre gjør. Er det én ting jeg pleier å gå i rette med så er det de som sier at norske politikere ikke forstår den vanlige virkeligheten til folk. Vi lever i den.

Jeg besøker folk som er straffedømte, jeg besøker folk som er tunge rusmisbrukere eller har psykiske problemer. Jeg snakker med folk som de fleste nordmenn ikke har møtt. Men jeg snakker også med de rikeste og de som skaper arbeidsplasser. Jeg mener at norske politikere generelt, særlig toppolitikere, har mye større innsyn i virkeligheten enn de fleste, fordi vi er på så mange arenaer.

VG