Nytt

James O’Keefe er frontmannen til Project Veritas som i to år hadde åtte mennesker undercover i Hillary Clintons kampanje. De lyktes å få frem videoopptakene av de to bøllene Scott Falon og Bob Cramer som tror de er blant venner, og skryter av voldsprovokasjonene på Trumps møter.

De sier det var Hillarys egen ide at de skulle kle seg ut i kostymer.

O’Keefe forteller om hvordan sosiale medier er ved å overta for de tradisjonelle, og det er de tradisjonelles egen skyld. De unngår sannheten. Folk vil ha sannheten, derfor går de dit hvor den finnes.

Da twitter suspenderte kontoen til O’Keefe ble Twitters øverste sjef begravet i tweets. Etter 36 timer kom kontoen online igjen. Da hadde O’Keefe fått 40.000 nye følgere.

Bob Cramer er dømt for grove forbrytelser. Han er gift med en kongressrepresentant, og har samarbeidet tett med Obama og Det hvite hus. Han har vært over 340 ganger i Det hvite hus og møtt Obama 47 ganger. Da er du ikke et overflatisk bekjentskap.

O’Keefe forteller at de hadde flere medier som var interesser i co-publisering av stoff om videoene, men de trakk seg alle som en i siste øyeblikk. Grunn? Noen hadde lagt press på dem. De våget ikke ta sjansen på at Hillary skulle vinne og ville komme etter dem.

Selv i Fox News måtte Sean Hannity personlig ringe opp Scott Falon og be om en kommentar. Ingen andre ville. Man skulle for enhver pris forsvare Hillarys fasade.

Enhver som ser videoene ser at Falon og Cramer er skurker. Mediene taktikk er å tie ubehagelig informasjon ihjel. Men videoene fikk så stor play at etablerte journalister stilte spørsmål om dem til talsmann for Det hvite hus, Josh Earnest.

Hans svar er så ynkelig at det bare viser at Obama-administrasjonen ikke visste hva den skulle stille opp med annet enn å snakke negativt om O’Keefe. Det samme gjorde norske medier.

Det er «trench warfare» sier O’Keefe. De gir seg ikke. Det er krig.

Men de tapte. De tapte valget som de hadde satset alt på å vinne.

Det går nesten ikke an å overvurdere denne seieren. Den kommer til å få store følger.