Tysk politi gjennomførte tirsdag morgen en landsdekkende razzia mot salafistorganisasjonen Den sanne religion, som gjorde seg bemerket gjennom utdeling av gratis Koran’er. Over 200 kontorer og leiligheter i ti delstater ble gjennomsøkt.

Mit einer Großrazzia in zehn Bundesländern ist die Polizei am frühen Dienstagmorgen gegen Islamisten vorgegangen. Hunderte Polizisten durchsuchten nach Informationen der Nachrichtenagentur dpa und von Spiegel Online mehr als 200 Wohnungen und Büros von Organisatoren und Anhängern der radikal-salafistischen Vereinigung «Die wahre Religion». Die Organisation war unter anderen durch eine umstrittene Koran-Verteilaktionen in deutschen Städten bekannt geworden und wird von dem Prediger Ibrahim Abou-Nagie geführt.

Innenriksminister Thomas de Maizière vil ha forbudt foreningens pågående utdeling av Koran’er i gågater over hele Tyskland. Kampanjen heter «Les!». Ifølge Den sanne religion er 3,5 million Koran’er utdelt. Foreningen vil at alle husstander skal ha en Koran.

Det tyske sikkerhetspolitiet anser at Koran-utdelingen kun er en fasade og et påskudd til å verve tilhengere som senere rekrutteres til jihad. 140 medlemmer eller sympatisører med Den sanne religion har reist til Irak og Syria for å kjempe for IS.

Sikkerhetsmyndighetene anslår at det finnes 9200 salafister i Tyskland og tallet er raskt stigende.

Innenriksministeren vil redegjøre for razziaen i løpet av dagen.