Bildet: Den tidligere TV-reporteren Leslie Millwee står frem for første gang og forteller om da Bill Clinton seksuelt tvang seg på henne. Gjentatte ganger. Clinton var den gang guvernør i Arkansas. Likevel tillot han seg å angripe kvinner seksuelt. Hva sier det om Bills karakter? Det skulle bli mange kvinner som Clinton forgrep seg på. Men mediene mener dette er historie. Men ikke hvis historiene handler om Trump. Da kan de godt være tyve år gamle.

 

Nattens debatt var en trist seanse. Trump klarte aldri å komme ovenpå og Hillary fulgte manus. Moderatoren Chris Wallace forsøkte aldri få hull på henne.

Bemerkelsesverdig gjennom hele valgkampen har vært avstanden mellom det som foregår ute blant folk og den styrte valgkampen i mediene. Mediene har arbeidet for Hillary og mot Trump. De har unnlatt å gå i dybden på Benghazi, e-postververen og Clinton Foundation. Hadde de det gjort ville hun ikke vært kandidat. En republikansk kandidat ville aldri overlevd med et slikt synderegister. Velgerne vet det. Derfor kan rundt halvparten av dem ikke utstå henne.

Nå kan de snart ikke utstå mediene heller.

Rett før debatten kom Project Veritas to videoer om organisert vold og stemmesvindel. De var sjokkerende selv for den som ikke har høye tanker om Hillary. Det er likevel noe annet å høre personer fortelle i detalj om hvordan de organiserer bråk på møtene. – De lar seg tirre av ingenting, sier den ene. Men det er en annen avgjørende faktor: At mediene sto og ventet på at noe skulle skje så de kunne legge ansvaret på Trump.

Trump har hele tiden vist at han ikke tar noe shit. Det har ikke alltid falt ut til hans fordel. Men her kom to videoer som fortalte om bøller som har tillatelse til å benytte alle metoder for å senke Trumps kampanje. Demokratenes Nasjonale Komite har vært i ledtog med Hillarys kampanje hele veien, også når det gjaldt å stanse Bernie Sanders. Hvordan vil hans velgere reagere når de forstår tegningen?

Uforståelig nok klarte ikke Trump å utnytte det momentum videoene hadde skapt. De var sett av flere millioner på noen timer.

De to skurkene Foval og Creamer var dumme nok til offisielt å si at de avsluttet sine forhold til Hillarys kampanje. Således bekreftet de at de jobbet for Hillary og var de personene som opptrer i vidoene.

Hillary var synlig nervøs. Hun visste at hvis hun ble kjørt hardt på Wikileaks-avsløringene – som viser hvordan mediene arbeider for henne og hvordan hun mottar penger fra de mest korrupte regimer – og videoene, ville hun ikke kunne svare for seg.

Chris Wallace forsøkte en gang med Clinton Foundation. Hun gjorde et løfte i 2008 om ikke å blande roller. Hadde hun holdt det? Hillary svarte med å ramse opp alt det gode hun hadde gjort og slapp unna med det.

Wallace turde ikke, når det kom til stykket utfordre henne. Vel vitende om at hvis han gjorde det ville han også rive med seg mange medier.

Det er denne maktblokken som har «rigget» valget.

De har nå så suverent overkjørt hevdvunne  demokratiske prinsipper at de har løsnet velgerne forpliktelser og bånd. Velgerne kan ikke respektere noen som selv ikke overholder etiske prinsipper. Å komme skrikende og si at det er udemokratisk gjør ikke inntrykk.

USA befinner seg i en dyp legitimitetskrise.

Det samme gjør Europa.

Trump skuffet stort. Han fikk inn noen fulltreffere, som da han sa at USA har brukt 6.000 milliarder dollar i Midtøsten, bare for å se at Russland, Iran og Assad stikker av med seieren. Det er sant.

Hillary gjentok at hun vil erklære flyforbudssone over det nordlige Syria, til tross for at det er skutt ned av eksperter som sier det vil bringe USA i skarp konflikt med Russland. Putin er på offensiven. Hillary risikerer krig med Russland.

Men på punkt etter punkt klarte ikke Trump kapitalisere på det liberale systemets krise. Nå har han reist landet rundt et år. Han sier det har gjort stort inntrykk på ham. Men det politiske nivået på denne debatten adskilte seg ikke stort fra den første. Han sier de samme ting om handel og økonomi. Når tema var innvandring og økonomi burde Trump vunnet. Clinton ønsker åpen grenser, det har hun selv sagt i talene til Wall Street. Det bildet som tegnes av henne i epostene er av en politiker som sier en ting offentlig og noe annet bak lukkede dører.

At Hillary kan få fremstille Trump som de rikes forsvarer uten straks å bli arrestert av Trump, er utrolig. Hun er Miss Corporate America. Trump hadde gavepakkene: Talene til Goldman Sachs og brukte dem ikke.

Igjen og igjen kunne Hillary kjøre sine grammofonplater. Drevne politikere kan gjennomskue henne og vet hvordan de skal stikke hull på henne. Men Trump forveksler dette med å avbryte henne. Til tider snakket begge i munnen på hverandre og Chris Wallace. Det var ingen god debatt.

Det må være deprimerende for amerikanere å se at dette er det de har å velge mellom.

Trump er Trump. Fremfusende og upresis. Han har ikke forstått det politiske spillet. Som outsider må han det for å vinne. Han møter en proff. En proff til å lyve og bedra, men likevel en proff.

Hillary snakker om sine 30 år i public service. Ja, hva har hunn brukt dem til? Trump kunne flådd henne med alle skandalene som har fulgt Clintons fra Arkensas til Washington. Men han var og er merkelig passiv. Han tillater at mediene og Wallace nok en gang snakker om jentene han har klådd på. Han burde i stedet spurt hva slags journalister det er som fortier at Bill Clinton har en historie med serie-overgrep. Den siste som sto frem er Leslie Millwee og den skriver seg helt tilbake til tiden da Bill var guvernør i Arkensas. Man spør seg: når en guvernør tar seg slike friheter, hva er han da i stand til? Har han da noen hemninger? AFP har referert det lange intervjuet med Millwee her. En utførlig gjengivelse av hennes historie, finnes på breitbart.com.

 

For hver gang mediene tar en ny omgang med Trumps storier og går med harelabb over Clintons, vokser mistilliten til mediene og det demokratiske systemet.

Valg er ment å være en anledning til debatt. Det er i stedet blitt en arena der maktapparatet går løs på en utfordrer og vil slå ham ned med alle midler. Velgerne forstår at angrepene er rettet mot dem. De skal bøye av, bøye nakken.

Vil folk finne seg i det?

 

 

Se debatten her:

Dem første debatten:

Den andre debatten:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂