I Schaerbeek, et av Brussels jihad-områder, gikk en mann til angrep på to politimenn og knivstakk dem i henholdsvis halsen og magen. En annen gruppe politi som kom støttende til skjøt gjerningsmannen i benet og arresterte ham, men ikke før han hadde greid å brekke nesen på en av dem.

Schaerbeek er nabolaget til terroristene bak flyplass og metroangrepet i mars. Det var her de bedrev bombeproduksjonen.

belgia1

Knivblad til høyre.

Ifølge The Guardian så sa talsmannen for påtalemyndigheten, Eric Van Der Sypt:

“We have reason to believe that it is terror-related.”

Men han ville ikke gi detaljer eller forklare hvorfor påtalemyndigheten mente at angrepet var terrorisme.

The Telegraph ser ut til å ha fått motsatt beskjed fra samme påtalemyndighet:

«There is nothing for now indicating that this was a terrorist attack».

Også i belgiske aviser ser det ut til å være motstridende meldinger om dette var terrorisme eller ikke. Angrepet skal ha funnet sted som følge av en ID-sjekk. Angrepet kom bare to uker etter et macheteangrep i Charleroi hvor en mann ropte  «Allahu Akbar» før han ble drept av sikkerhetsstyrker.

Det kan jo hende at denne gjerningsmannen ikke nødvendigvis hadde tilknytning til IS. Men er det noe mindre terroriserende av den grunn? Kanskje mannen ikke likte å bli sjekket, følte seg stigmatisert? Hvorfor skulle politiet akkurat plukke ut ham osv.?

Kan vi nå lansere begrepet hverdagsterrorisme?

The Guardian  The Telegraph