Gjesteskribent

En prest er født på FB, i dag 26 sept. Egentlig ble denne presten født for veldig lenge siden, men djevelens øyne forsvant inn i prestens i går igjen, den 25, under reprisen av programmet Ekkokammeret på NRK. For de som ikke kjenner konseptet: En kjekk naiv og godt likt medarbeider skal ”radikaliseres”! Bare sånn på tull selvsagt, for hvem vil vel ha en islamhater som venn. Med på laget har de funnet den søteste politimannen de kunne finne. Fant det egentlig merkelig når programmet var ferdig at det ikke ble opplyst at Knut Arild Hareide hadde buktalt mannen i den lyseblå uniformen. Uansett! Han var skikkelig god på tegn til radikalisering.

Programmet skrider glidemiddelglatt frem i en lizzm-friksjonistisk dramaturgi.
Den på-vei-radikaliserte vennen vår, med den tillitsvekkende barnetv-stemmen er på gråten over skepsisen og den gradvise utskvisingen fra venner og familie. Dette er tross alt mennesker med ryggrad, perspektiver og en god dose sosiale rettferdighetsantenner. Selvsagt skal de reagere på vennen sin som har tillagt seg slike horrible holdninger. Han har til og med linket på Facebook til det svoveldampende HRS.

Selv Rolness blir nevnt i begynnelsen av programmet, og allerede når hans ansikt sveiper i raskt tempo over skjermen forstår jeg dette blir ekstremt.

Tilbake til virkeligheten! Dette er om noe, det mest patetiske tv jeg noen gang har sett (sikkert ikke, men jeg sier det nå litt sånn i NRK stil for å fremheve alvoret).

Så selv om det i begynnelsen av programmet blir vist uprovosert vold fra en ung mann på Grønland, en dame som mente det var greit å fengsle homofile dersom de var sånn kjempehomo, samt en idiot som ville banke en homo om han så en. Han hadde tross alt en sønn… Alt dette, disse holdningene, blir ledd bort av barnetv-stemmen som heller er skikkelig nervøs for alle i hans nære krets som vil synes han er blitt skikkelig drøy. Sånn ekkelt drøy! Faktisk så drøy at de ikke vil ha ham som venn lenger.

Hadde jeg vært homo og sett det programmet hadde jeg muligens gått og skutt meg.
For å se statskanalen le bort holdninger som gjør livet til et mareritt for en homo å krysse Grønland en fredag ettermiddag etter en laaaang champagnefrokost på London, hvor følelseslivet sklir lenger og lenger ut i håndleddene, – det er rett og slett smakløst og umoralsk.

At det er viktigere å vise de hjernedøde blikkene til resten av NRK folkene under et briefing møte med skjult kamera! Pinlig! Men det gjorde tross alt galskapen forståelig. Med ett fremstod NRK så mye tydeligere uklart, styrt av en patetisk agenda få ansatte klarte sette ord på.

Den søte barnetv stemmen ble mer og mer et barn som gledet seg til å fortelle alle i hele verden at han bare tullet altså, og som håper å få alle vennene sine tilbake. Eller moren sin som han elsker, men ble nødt til å si noe så hjerteskjærende som: Ser deg om 20 år… Lang pause, og vantro blikk fra mor, der hun forsvinner lenger og lenger bak hekken. For hvor hadde det blitt av den alltids så politisk dresserte sønnen! Gutten som hadde fått kjærlighet nok til å burde være glad i alle mennesker. Og særlig de som rømmer fra krig med alt de eier og har i en bærepose. Og nå! Refererer til heksa som burde vært brent for lenge siden; Hege Storhaug.

Guttungen til den rettskafne mor drister seg til og med statistikk!! Djevelens verktøy i rette hender.

Men programmet ender heldigvis lykkelig for NRK´s målgruppe. De får se hyggelige meldinger på Facebooksiden til barnetv-stemmen. De får se at vennegjengen puster lettet ut når vennen deres sier det hele bare er et eksperiment. Tårer kan tørkes og latteren letter. Vennen vår er ikke radikalisert. Takk Gud! Mens mange seere antagelig har blitt radikalisert langt inn i NRK idiotien, men det var vel målet.

Og vi andre, vi som var den egentlige målgruppen for utdriting, vi sitter og lurer på hvor idiotene som viste seg i fri dressur på Grønland bor. Så noen kan dra ned og fjerne slikt pakk fra gatene. Skal man jobbe mot radikalisering kan man begynne med de virkelige farlige holdningene. De eksplisitt voldelige, som han som forsøkte sparke ned tv-teamet. Eller pappa´n som ville banke homser. At vi som peker mot den reelle trusselen skal sitte høre fra en vits av en politimann, samt en patetisk selvopptatt barnetv-stemme, det er vi som står for de farlige holdningene!

Nei, NRK!

En prest som ikke kan sin teologi er nokså usexy. Men like fullt prest. Moralsk som få på egne vegne. Så i bøtta går dere.

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Les også