arnoid.böcklin.nymph-1875
Bilde: Arnold Böcklin Nymfe. (1874) Uten skjønnhet dør vi også.
 

Det er fortsatt ledige plasser på møtet med leserne torsdag. Benytt anledningen til å møte redaksjonen og diskutere hvordan norsk offentlighet kan få en sterk alternativ mediekanal.

Hvis sunn fornuft stemples som ekstremisme er vi ille ute. Politisk korrekthet gjør det. Det er grunnen til at folk holder munn og bare snakker med mennesker de er trygge på.

Men da vil grepet bli stadig strammere.

«Problemene» med ytringsfriheten er galopperende. Fordi den offentlige debatten ikke er åpen og styrt av fornuftige mennesker, vokser floraen av uhemmede innlegg og det er umulig å skille på hva som er legitimt og illegitimt. Problemet blir uløselig hvis den som setter reglene selv har uærlighet som premiss.

Danmark har her en helt annen debattkultur. Det er nok.å se på toppsaken i Berlingske mandag, der en «internettkriger» får utfolde seg med innlegg og uttalelser som aldri ville kommet på trykk i norske medier.

Da Niels Vestergaard Thomsen forleden læste en artikel i Berlingske om en almindelig dansk familie, der frivilligt og uden betaling har sagt ja til at få stillet en såkaldt venligbolig op til flygtninge i deres baghave, blev det bare for meget.

»Han skulle skamme sig. Det er landsforræderi at hjælpe flygtninge her i landet. Han hjælper fjenden med at erobre nyt område til Islam. føj!« skrev han i kommentarsporet under artiklen. Da en kvinde lidt efter patroniserende gik i rette med hans retorik, faldt svaret prompte:

»Du minder mig om dem som modstandsfolk klippede skaldede, da krigen var slut!«

Slike uttalelser ville trolig utløst straffesak og bøter eller fengsel i dagens Norge. Per Fugelli og et kobbel av synsere og offentlige etater ville ropt på sanksjoner. Vestergaard Thomsen er dessuten lektor i fransk og tysk. Hadja Tajik ville trolig steppet inn og sagt at slike lærere kan vi ikke ha i den offentlige skolen.

Det er flere sider ved saken, som gjør at man skal lytte før man feller en dom: Vestergaard Thomsen er biseksuell. Han synes ikke noe om den praksis som muslimer har overfor minoriteter. Det er et gyldig argument. Men ville norsk presse funnet det verdt å sitere?

Det er først ved å få alt på bordet at vi kan ha en fornuftig diskusjon. Men det får vi ikke i Norge. Der vil man heller bruke statens klamme hånd.

VG slo mandag opp historien om den muslimske kvinnen som fikk et brev fra sin fastlege med beskjed om at hun hadde D-vitaminmangel. Vedlagt lå et skriv om at dette ofte rammet kvinner som gikk tildekket og således ikke fikk nok sollys. Muslimske kvinner ble nevnt eksplisitt. Det gjør man bare ikke i det nye Norge. Den gode tonen har gjort det til en provokasjon, et etikettebrudd.

Det sto dessuten en krøkkete formulering om  at vitaminmangel også rammet «kvinner som ikke får tillatelse til å gå ut». Det var denne mottakeren av brevet tente på og det var den VG bygget det to sider store oppslaget på.

At det er et velkjent faktum at kvinner som dekker seg ofte har D-vitaminmangel, ble skjøvet i bakgrunnen. Den aktuelle kvinnen gjør ikke det, så hun ble dobbelt fornærmet. VG bakket henne opp. De mobiliserte det nye likestillingsombudet, Hanne Bjurstrøm, som gjerne ville lære Storoklinikken hvordan man skriver til pasientene.

Det VG og Bjurstrøm går inn for er «den gode tone», hvor man ikke nevner ubehagelige fakta. Man skal late som man ikke ser dem. At muslimer har særlige problemer er et no-no.

Nå er det bare det at det begynner å bli riktig mange slike «saker» selv i en vanlig hverdag. Tildekkede kvinner, en elektriker med tydelig salafistskjegg, niqab-kledte kvinner med menn i dish-dash i Stortingsgaten, er bare noe av det man møter i løpet av et par timer i dagens Oslo. Budet fra Oven er at man skal late som ingenting. Som om alt er normalt. Det er de som reagerer det er noe galt med.

Disse fenomenene er blitt en del av hverdagen og et voksent menneske foretar seg ikke noe som provoserer eller støter. Man skal opptre høflig. Men et voksent menneske ser også at vi her står overfor store problemer og de ikke bare vokser, men blir uløselige fordi myndighetene, mediene og meningskontrollører er blitt enige om at man ikke må utfordre dem. De går i stedet etter de som bruker sosiale medier til å få utløp for sin frustrasjon og sinne.

Den politiske korrekthet er blitt en trussel mot den sosiale fred. Den orker ikke se sammenhengene mellom tildekking, segregering, radikalisering og terror.

Den sammenhengen er opplagt for ethvert vettugt menneske som har observasjonsevne og interessert i hva som skjer.

Derfor har Donald Trump flere ganger sagt: We need to know what the hell is going on.

Hillary, New York Times, CNN har investert hele sin prestisje i at det skal vi ikke gjøre. De har avleggere i den norske andedammen som mener det samme.

Men da sier vi: Hvordan vil et samfunn se ut som sier at det klarer seg uten sannhet? Hele vårt samfunnssystem er bygget på at vi skal si sannheten. Hvordan er det mulig å gjøre business, oppdra barn, undervise dem, lære dem noe, ha en rettsstat, uten å si sannheten? Og det er ikke den politisk vedtatte sannheten. Det er den sannheten man sverger å si når man avlegger vitnemål.

The Truth and nothing but the Truth.

Det er de av oss som mener at denne sannhetssøken har noe med den religionen som Norge og Europa tok ved for 1.000 år siden. Grunnlagt av ham som sa: Bare sannheten skal frigjøre dere.

Man må ikke tro at man må tro på ham for å kunne si sannheten. Det er ikke det vi sier. Men vi sier at hans lære kanskje har noe å gjøre med at vi er frihetsstrebende og sannhetssøkende.

Man kan ikke vedta sannheten. Det tror jeg de aller aller fleste vil være enige om.

De fleste vil også være enige om at et samfunn som frasier seg, og aktivt motarbeider sannheten, går harde tider i møte og over tid blir umulig å leve i.

Vårt budskap til leserne er: Stå opp for sannheten nå, det vil bli tyngre hvis du venter.

Hvis vi er mange som står opp løfter vi i flokk. Det blir ikke så lett å plukke oss ned. Hva mer er: Vi holder lettere styr på hverandre. Vi korrigerer de som går i feil retning.

Folk trenger å se at noen tør stå opp for det de ser ved højlys dag. De blir skremt når de føler de er alene om å se det, eller at det ikke er lov.

Dette er ikke bagateller. Det er vår fremtid det står om.

Mange har skjønt det nå.

 

 

Vi møtes i Seniorsenteret på Majorstua, Slemdalsveien 3, torsdag 18 august kl 1800

Vi selger bøker og brus. Ta med kontanter!

 

Påmelding til kontakt@document.no

Merk posten: Møte

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂