Det er et stemningsskifte i franske aviser. Redaktøren i Le Figaro, Alexis Brézet, har skrevet en leder som setter inntrykk.

Merah, Charlie, le Bataclan, Magnanville og nå Nice. Hvor mange ganger før vi åpner øynene? Hvor mange bestialske attentat og massakrer før våre ledere vil innrømme at fanatiske islamister har innledet en kamp til døden mot vårt land og vår sivilisasjon?

(Merah, Charlie, le Bataclan, Magnanville, et maintenant Nice… Combien de temps avant que nos yeux se dessillent? Combien d’attentats sauvages, de massacres aveugles avant que nos dirigeants se résignent à admettre que le fanatisme islamiste a engagé une lutte à mort contre notre pays et notre civilisation?)

Redaktøren ser hva resten av Frankrike også ser: De er i krig.’

«Vi er i krig!», Der, nå er det sagt. Etter mye om og men er begrepet nå på alles lepper.

Men han er ikke imponert over våpnene franskmenn har valgt:

«Til våpen, borgere,» roper vi, men våre våpen er stearinlys, hashtags, prosesjoner og spissfindigheter i vårt lovverk.

Vi lar våre grenser være åpne (våre frontlinjer, sier soldatene) for fienden. Jihadrekrutterere får ustraffet forkynne sin ideologi av hat i moskeer finansiert av fienden. «Forrædere» som dro for å kjempe i Syria blir mottatt med en enkel «de-radikalisering». De kan danne en femtekolonne fordi de ikke har «begått noen forbrytelse enda».

Han er oppgitt.

Krig? Hvilken krig? Vi lever som om det var fred!

Hollandes unntakstilstand gir han ikke mye for. Den hindrer ingenting. Kalifatets soldater driver ikke med noen halvveis-krig. De kommer rett i våre armer og dreper våre sønner og kjære og vi tilbyr juridisk beskyttelse til de som vil utslette oss, skriver han.

Brézet sier at politiet må bevæpnes ytterligere, også militærpoliti og så må vi slutte med den perverse ideologien om å «leve sammen» som gjør at ethvert tiltak mot radikal islam blir ansett som årsak til ytterligere radikalisering av muslimer.

Denne krigen blir lang sier Brézet, og vi vil møte flere nederlag. Så det er ingen tid å miste. Det må handles nå hvis vi skal stanse oppramsingen Merah, Charlie, le Bataclan, Magnanville, Nice…

Le Figaro

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂