Tidligere talskvinne for Pegida, Tatjana Festerling, har sammen med en nederlandsk Pegida-leder reist til Bulgaria for å stanse illegale migranter. Hun poserer på Facebook i militæruniform sammen med maskerte bulgarere. En gavepakke til motstanderne.

tatjana.festerling.edwin.wagensveld

Festerling ble kastet ut av Pegida for to uker siden. Noen synes de da ikke har noe mer å tape og tar den helt ut. Det blir selvsagt til gefundenes fressen for mediene. De tilhører noe som heter Fortress Europe.

For Telegraph blir storyen til at hun «jakter» på migranter. Lenger ned fremgår det at de overlater dem til politiet, hvis de finner noen.

She boasted on her Facebook page on Friday of spending a day with the “Bulgarian Military Veterans Union”, a paramilitary group of vigilantes who patrol the border searching for illegal immigrants. Ms Festerling said she was accompanied on the trip by a leader of the Dutch offshoot of Pegida, Edwin Wagensveld.

She posted pictures of herself and Mr Wagensveld posing alongside men in military-style uniform, their faces masked with balaclavas, holding up a banner which read “Fortress Europe”.  Requests for comment made to the Dutch branch of Pegida have not yet been returned.

..

The paramilitary group Ms Festerling joined on patrol is one of several believed to be operating in the Turkish-Bulgarian border area, independently of Bulgarian security forces.

The group claims it hands over any illegal immigrants it captures to the police.

Bildet vekker minner om Putins friskarer i Øst-Ukraina, eller medlemmer av Den bosnisk-serbiske arme i Bosnia. Assosiasjonene er bare dårlige. Hvor skal Festerling gå etter dette stuntet? For det er dét minner om. Stunt.

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/04/pegida-pair-hunt-migrants-with-vigilantes-on-bulgaria-border/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂