Fredag ble en desperat dag for alle som ikke maktet å håndtere dette demokrati-greiene. Remain-tilhengere demonstrerte i London og det ble raskt hatefullt på sosiale medier. De unge Remain-britene beskylder de gamle Leave-britene for å være rasister og nazister fordi de har benyttet seg av sin demokratiske rett og stemt Storbritannia ut av EU. Det er unge mot eldre – rike mot fattige.

Skottene vil ha en ny folkeavstemning om uavhengighet (skjønt de blir aldri godkjent for EU-medlemsskap så lenge Spania er med, for alle land må godkjenne nye medlemmer og Spania vil ikke at Catalonia skal få noen idéer).

Skottlands reaksjon var som forventet. Nicola Sturgeon har raslet med sablene før, og nå sier hun at hun vil ha en folkeavstemning i løpet av få måneder. Nå er imidlertid engelskmennene så lei dem at skottene snart ikke trenger noen avstemning for å pelle seg ut av United Kingdom.

Men det er enda flere som vil ut av United Kingdom: London har meldt at de ikke har noe lyst til å fortsette å være en del av sitt eget land.

Det blir stadig færre briter igjen i London – og de er allerede i minoritet. Den ferske ordføreren Sadiq Khan er blitt bedt om å deklamere uavhengighet etter at hovedstaden stemte for Remain. Nærmere 65.000 personer har skrevet under på et opprop hvor de ber Khan om at London må bli uavhengig så de kan søke om EU-medlemsskap. Men de går ikke så langt som til å akseptere euroen – det blir for drøyt, selv for EU-elskende briter.

35A1FB8600000578-3658352-image-a-12_1466791398364

Ettersom Skottland er i samme båt som London, så har noen kommet på tanken om en fusjon. På Twitter er man i full gang med utprøving av idéer og en ny logo for «Scotlond» er raskt blitt snekret sammen.

Scotlond

Britene stiller seg tvilende til et uavhengig London og det pekes på at de ikke engang har drikkevann lokalisert innenfor det geografiske området. Passkontroll på tube’n og bussen? Nei, dette blir kompliserte saker. Hjerteløse aviskommentatorer viser ingen nåde:

«London wants out – that will be interesting. I mean will they want to fly over our airspace, run power lines and internet cables through our countryside, drink our water from our reservoirs. Not a lot you can do on a tiny island city.»

En leser mener at London heller bør miste stemmeretten i slike spørsmål, i og med at byen ikke kan regnes som britisk lenger:

«As a «swamped» city where less than 50% of the population are British, London should be excluded from all future referendums on anything.»

EU-lederne har sagt at de vil bli kvitt Storbritannia så fort som mulig. Ja, det haster før de får både Grexit, Nexit, Frexit, Swexit å hanskes med. Finansmarkedene er akkurat like panikkstyrte som vanlig og pundet forsvant nedover sammen med børsen som stupte. Men britene har da i det minste beholdt galgenhumoren:

Brexit10

 

67753514

For Game of Thrones-fans

 

Brexit-650

Alt vil slutte å fungere uten EU.

how-the-uk-is-reacting-to-brexit-as-told-by-memes-2-7236-1466770499-12_dblbig

Det er sikkert ikke alle som har fått med seg at landet har stemt seg ut av EU enda – det er jo tross alt Glastonbury denne helgen…

Crowd-large_trans++nntzVh6i2V8vnWmVeYqabrgQYQDKVrQ5Lo9hlU6YQPw

Folkeavstemning – hvilken folkeavstemning?

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂