Nytt

I hva som blir beskrevet som en sjokkmåling (hvem er sjokkert?) sier 51 % av britene at de vil forlate EU. Det er første gang at en meningsmåling gir Nei-siden flertall. Spørsmålet som en folkeavstemning skal gi svaret på før 2017 er nettopp blitt justert. Det er som regel lettere å si seg enig og det er derfor viktig at spørsmål som stilles er så nøytrale som mulig. Det opprinnelige spørsmålet lød: Should the United Kingdom remain a member of the European Union?

6a00d83451b31c69e2017d407cfa11970c

 

Den økende appetitten for å forlate EU kommer samtidig som det er blitt avslørt at Cameron fortalte Merkel: ‘I could walk away from the EU.’ Under en privat middag i Downing Street skal Merkel ha anklaget ham for å ha vært ‘too forceful’ i sine krav til de resterende EU-landene. Det er derfor vi alle hater deg og isolerer deg, sa Merkel.

02_Ballot Box Questions 02

Det har også vært debatt om hvor mye penger som skal kunne brukes på kampanjer på hver side. Ja-siden (Remain) har 25 millioner pund pluss en tilsynelatende uutømmelig sekk fra EU selv, mens Nei-siden (Leave) foreløpig bare har 11 millioner. Ukip er det eneste partiet som offisielt støtter Nei-siden.

Meningsmålingen avdekket også at britene ikke er lystne på å ta imot migranter som Angela Merkel vil tvangsfordele utover EU-land. 64 % mente at det var riktig av Cameron å nekte å gå med på en slik fordeling. Hele 29 % mente at Storbritannia ikke burde ta imot noen migranter fra Syria overhodet. Labourlederkandidat Yvette Coopers forslag om å ta imot 10.000 (10 familier i hver by – da høres det ikke så mye ut) møtte også motgang, 42 % syntes ikke dette var noen god idé.  Når folk ble spurt om hvor mange migranter og flyktninger de ville ta imot så sa hele 57 % at de ikke ville ta imot mer enn 3.000.

Den voldsomme økningen i migranter som kommer til Europa kan bli utslagsgivende for Storbritannias EU-avstemning.

MoS2 Template Master

Daily Mail