Det begynner å haste for David Cameron. Han har lovet en folkeavstemning over EU-medlemskapet som skal basere seg på resultatet av de forhandlingene som nå pågår. Men det går dårlig. Samtlige av de 27 andre EU-landene sier nei til hans forslag om å stanse britiske sosiale ytelser til EU-migranter før de har vært i landet i minst fire år. Dette er et viktig punkt i forhandlingene og allerede nå er det klart at han ikke får gjennomslag.

Det forventede planen var at folkeavstemningen skulle avholdes neste vår, men EU har goood tid og det er ikke engang sikkert at forhandlingene er ferdige før til våren. Så nå vil Cameron drøye det så lenge som mulig, EU-avstemningen blir sannsynligvis flyttet til neste høst. Han har i det minste fingeren på nasjonens puls når han sier:

“I think with both the eurozone crisis and the migration crisis, the short term impact is for people to think, ‘oh Christ, push Europe away from me, it’s bringing me problems’,” Mr Cameron said.

Britene liker ikke å bli overkjørt. Den steile holdningen i EU kommer til å nøre godt oppunder Brexit-siden. Ifølge kilder har David Cameron sagt at han selv kan komme til å lede «ut av EU-kampanjen» dersom forhandlingene med EU ikke fører frem.

The Daily Telegraph last week disclosed that Mr Cameron has privately conceded he may have to campaign to leave the EU if he continues to be «completely ignored» by Brussels.

The Prime Minister has made clear to his close allies that he will lead the “Out” campaign if he considers the result of his renegotiation with Brussels to be unsuccessful.

There is a growing belief among British officials that a “Brexit” is more likely than ever due to the gulf between Mr Cameron’s renegotiation demands and the entrenched position of EU leaders.

syria-m_3517653b

EU-avstemningen bringer flere problemer: Cameron har 54 skotter i parlamentet som vil ut av United Kingdom men beholde sin plass i EU.

Til neste år spår «ekspertene» at det vil komme 1,5 millioner nye migranter til Europa. En økning på en halv million fra iår. Men dette er nærmest «tenk på et tall». Vi så hvor mange ganger Tyskland måtte oppjustere sine prognoser denne høsten. Og i Sverige har de vel gitt opp å tallfeste noe som helst. Det har ikke kommet så mange asylsøkere til Storbritannia all den tid de må komme seg over kanalen, men det vil sige inn så fort de får oppholdstillatelse i andre EU-land. Britene er ikke dummere enn at de skjønner dette.

I den konservative avisen The Telegraph (NB: utvalget er skjevt!) sier 69% at de vi ut av EU selv om fri flyt av «arbeidskraft» ble fjernet. Et spørsmål som ikke engang kommer til å bli vurdert i forhandlingene. The Telegraphs lesere vil ut av EU for enhver pris.

meningsmåling

 

The Telegraph

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂