Nytt

I et møte i Paris på lørdag, for å diskutere togsikkerheten i Europa etter at en massakre ble stanset av årvåkne passasjerer, fant tyske Thomas de Maiziere, franske Bernard Cazeneuve og britiske Theresa May at det trengs et krisemøte for å håndtere migrantstrømmen inn i Europa. I en felles uttalelse sa de tre innenriksministrene at møtet må avholdes i løpet av de neste to ukene.

France Train Securtiy

De mente at det må settes opp «hot spots» i Hellas og Italia før nyttår for å sikre at man får tatt fingeravtrykk av migrantene og at de blir registrert slik at de som trenger beskyttelse og hjelp raskt kan bli identifisert. Tyskland, som tar imot den største andelen av migrantene, ivrer etter å identifisere andre «trygge» land som kan motta de som søker asyl.

Det er godt ment, men som vi har sett, så har mafiaene i de ulike landene allerede tatt over kontrollen av migrasjonsstrømmen.

Britene selv vil helst stenge grensene. Antallet som kommer er for stort for den allerede tett befolkede øya. Det er ikke nok skoleplasser, helsevesen, boliger, jobber eller fengselsplasser til alle som kommer. Og folkeavstemningen som Cameron har lovt innen 2017 kommer raskere enn han ønsker seg. Han opprettholdt også sitt løfte om at antallet migranter skulle ned til «tens of thousands». Istedet, har det som vi har sett, gått motsatt vei, for tallene for 2014 viste at netto innvandring var på rekordstore 318.000 personer.

Den store økningen i migranter til Europa, som stadig vises på TV i Storbritannia, har nok allerede fått mange til å dette ned på «nei-siden» av EU-gjerdet. I og med at britiske aviser ikke mottar statsstøtte, så ser vi heller ikke noe tilsvarende den store norske kampanjen med tårevåte barneøyne ved piggtrådgjerdene. Alle skjønner at det er mange individuelle tragedier som utspiller seg, men britisk nøkternhet trer inn når man også innser at det er millioner som ønsker å komme. Det er rett og slett ikke plass og penger til alle.

Og som Andreas Kamm (via Snaphanen) uttalte: -Vi kan ikke være forpliktet til å ødelegge våre egne samfunn.

Idag presenterer avisen The Express et interaktivt kart hvor man kan få oversikt over hvor stor andel av befolkningen som er født i utlandet. God statistikkføring og en konservativ presse holder folk informert om de store forandringene som de selv opplever i sitt nærmiljø. Folk vil ha fakta, ikke følelsesmessig dilldall hvor man betraktes som ond hvis man våger å protestere.

Innvandringskart

The Telegraph  Expressen Aftonbladet