Mens de fleste barn gleder seg til siste skoledag med slutt på leksemas og morgentrøtthet, er det en voksende gruppe i Norge som gruer seg til sommerferien. Sylvi Listhaug, som ikke har noen illusjoner om hva som foregår i våre parallellsamfunn, advarer idag: – Nå starter høysesongen for tvangsekteskap og kjønnslemlestelse.

– Det er høysesong for at unge mennesker med minoritetsbakgrunn kan bli sendt til opprinnelig hjemland. Vi vet at de kan bli utsatt for tvangsekteskap, kjønnslemlestelse eller bli forlatt fordi foreldrene ønsker de ikke skal bli for norske, sier Listhaug.

Hvordan var det nå vi endte opp med innvandrere i Norge som ikke vil bli for norske? Hvorfor er det fremdeles mange vennlige mennesker som ikke vil forstå at vi har å gjøre med store grupper som ikke synes at norsk kultur er det beste? Det er slettes ikke slik at «de blir som oss». For det er et ikke ubetydelig antall som ønsker å bevare sin egen kultur, også de delene av den som gir nordmenn rykninger og bakoversveis. Det er særlig behandlingen av jentene som plager oss. Islams kvinnesyn er så langt unna vår egen likestillingskultur som det er mulig å komme. Og det videreføres til den generasjonen som er født og oppvokst her og som alle offentlige go’hjerta personer sier er «akkurat som oss». Det må ikke være noe skille, sier de. Alle er vi like…

Det gjøres spede forsøk på å fornorske 2. generasjon, men foreldrene slipper man jo ikke unna. Barna skal i barnehave så tidlig som mulig og gratis SFO skal hjelpe til med språkkunnskapene til de som snakker et annet språk hjemme. Det strittes imot. Norske jenters frihet må for all del ikke komme deres egne døtre tilgode. De kan ikke gifte seg med nordmenn som ikke har konvertert til islam. Og dessuten er det en lang venteliste av slekt og venner i hjemlandet som vil ha giftemålvisum til vårt lille land i nord.

Sylvi Listhaug tok turen til Fyrstikkalléen skole for å informere både elever og pressen om sommerens farer. Barna har rett til å si nei. Det er ulovlig å påtvinge folk ektefelle og kjønnslemlestelse.

– Meld fra og gi bistand til de det gjelder. Informer om at det fins et hjelpeapparat. Vi skal ikke akseptere at gammeldagse skikker skal råde grunnen i Norge, sier Listhaug.

Listhaug får støtte fra bloggeren Zainab Zeah Moubarez. Hun har selv trosset foreldre og kastet hijaben. Forleden hørte hun om en venninne som skulle giftes bort av «moderate foreldre».

– Det var ganske sjokkerende. Jeg hadde aldri tenkt at det skulle skje henne, spesielt siden familien hadde bodd her en stund. Jeg har alltid oppfattet dem som åpne og ganske moderate personer. Men man vet jo aldri, sier Moubarez.

Listhaug3

Vi skal ikke akseptere at gammeldagse skikker skal råde grunnen i Norge, sier Listhaug.

TV2

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂