Tavle

George Gooding stiller noen høyst berettigede spørsmål om dobbeltmoral og hykleri i forhold til mediene og twitterelitens behandling av Sylvi Listhaug.

Hvor langt måtte Listhaug ha gått for å kunne påberope seg vesentlig nok erfaring med hvordan det er å være en druknende båtflyktning?

Hva med journalister og kjendiser som kler seg ut som muslimer, fattige o.l. for å «erfare hvordan de har det»? Hvorfor er det de gjør «ekte nok» når de faktisk sier at de prøver å forstå hvordan det oppleves å være disse gruppene?

Gjelder helt andre regler for Listhaug, hvis vi later som hun mente hun forestilte seg hvordan det er å være båtflyktning?

En tid tilbake ble det stor ståhei i pressen da folkedypet i kommentarfeltene foreslo at man skulle bare la flyktningene drukne der nede.

Nå brukes samme type «vitser» om Listhaug. Kommer pressen til å oppsøke de som gjør dette?

Hadia Tajik er ikke den eneste kvinnelige politikeren som erfarer hets. Forskjellen er bare at hetsen mot Listhaug kommer fra de som tror de er bedre enn menneskene som gjør dette mot Tajik.

Forskjellen er at løgnene, de feilaktige påstandene, sjikanen, hetsen mot Listhaug kommer fra samfunnseliten, fra kommentatorene, fra de toneangivende – og alle deres støttespillere. Ikke fra feiginger i kjellerleiligheter med utsatt tilgang til kommentarfelt.

– Det er opprørende at hun får dette til å dreie seg om seg selv, har SVs Karin Andersen sagt i etterkant.

Men hvem er det som fikk alt dette her til å handle om Listhaug, egentlig?

Så drukn da, Listhaug!