Nytt

østerrike-italia-grense-brenner

Idet Østerrike er i ferd med å lage barrierer ved grenseovergangen mot Italia i Brenner-passet, og truer med å stenge den av når som helst, er migrantstrømmen allerede i ferd med å finne nye veier.

Migranter betaler nå menneskesmuglere for å bli tatt med over grensen om natten på andre steder enn ved de offisielle grenseovergangene, skriver The Times.

Noe av trafikken skjer på kort avstand fra Brenner:

Every night about 50 migrants pay € 200 each to smugglers, mainly Afghans and North Africans, to be guided from an unmarked gate in Italy that winds up above the Brenner Pass, within earshot of lorries thundering across the border. Leaving at 10 pm, the migrants emerge before midnight in the Austrian town of Gries, three miles from the border, La Repubblica, the Italian newspaper, reported.

Hvis migrantene nærmest kan peke nese til grensevaktene på få hundre meters hold, kan man selv tenke seg hvor lett det vil være å finne ett eller annet ubevoktet passeringspunkt på den 400 kilometer lange grensen mellom de to landene.

Det betyr at potensielle migranter ikke akkurat skremmes fra å prøve å komme seg til Europa.

Paolo Serra, the Italian general advising Martin Kobler, the UN Libya envoy, said that 250,000 migrants might flee Libya for Italy this year unless fighting in the chaotic north African country was brought to a halt.

Italienske toppolitikere fortsetter å late som om det viktigste fortsatt er fri flyt og grenseløs gjestfrihet:

Austria’s stance drew an irate reaction yesterday from Paolo Gentiloni, the Italian foreign minister, who said that a closure of the border would be extremely serious. Sergio Mattarella, the Italian president, said it was impossible to “turn one’s back on the thousands of men and women who are fleeing wars and now knocking on Europe’s door”.

De europeiske politikerne ser ikke ut til å ha noen mer intelligente ideer enn å skylde på hverandre, hvilket er ensbetydende med at det ikke vil skje noen effektiv reduksjon av trafikken.

 

The Times