Et stor valgkampmøte med 10.000-15.000 mennesker for Donald Trump ble i siste liten avlyst da et anselig antall svarte fra Black Lives Matter hadde samlet seg og noen endog hadde kommet seg inn på møtet. Politiet turde ikke ta sjansen.

Det skapte stor bitterhet blant Trumps tilhengere at motstanderne klarte å få møtet avlyst.

Trolig har også Trump-leiren gjort avveininger: Bilder av tilhengere og motstandere i konflikt er ikke hva Trump trenger tre dager før Florida og Ohio stemmer. Mediene ville kastet seg over bilder av folk i håndgemeng. Det har allerede vært tilløp, men hittil er det motstanderne som har vist seg mest aggressive og de har ikke fått sympati.

Mediene har fokusert på at Trump har sagt at noen av dem fortjener en på tygga, og han står fortsatt ved uttalelsen, men fordømte ellers publikummeren som slo til en demonstrant som ble ført ut.

Amerikanere flest forstår at nasjonen er delt og polarisert. De vet at mediene har hausset opp politivold mot svarte og gitt svarte aktivister vann på mølla. De skader sin egen sak ved å forsøke å ødelegge Trumps møter. Det synes ikke amerikanerne noe om. Hvis Trump skal fortsette å høste sympatien må han få tilhengerne til å holde seg på matta.