Notting Hill er et dyrt område i London. En leilighet koster i snitt rundt 12 millioner kroner og en delt bolig 60 millioner kroner.  Tidligere var det et sted for kunstnere og hippier, men det var før «alle» ville bo der og boligprisene skjøt i været. Siden 1966 er det blitt arrangert årlige karneval i Notting Hill. Det har alltid vært preget av karibiske innslag og musikk og dermed svært populært blant den svarte delen av befolkningen i London som kommer fra karibiske øyer.

I år er karnevalet avlyst på grunn av risiko for coronasmitte. Istedet for karneval har London fått en rekke illegale streetparties hvor det gis blaffen i alle coronahensyn. Politiet må stadig inn for å rydde opp og spre mengden som har samlet seg etter oppfordringer på sosiale medier om å møtes for å ta del i Black Lives Matter. Dessverre blir flere av disse streetpartiene fort voldelige utover kvelden. I Notting Hill lurte nok mange i nabolaget på hvorfor det kom hundrevis av mennesker som ikke bor der for å feste i gatene rett utenfor husene deres.

Da politiet ankom ble de igjen angrepet av mengden som ser politivold selv når politiet bare forsøker å håndheve loven.

Et intervju med Adam Bolton fra Sky News med tidligere Metropolitan politimester Kevin Hurley fikk mange TV-seere til å sperre øynene opp. Intervjuet ble delvis referert i avisene, men ikke den biten som Hurley virkelig vektla: De fraværende fedrene blant de svarte. Hurley sa også at Black Lives Matter skapte vrangforestillinger og at de ønsket å destabilisere samfunnet. Da fikk intervjuer Adam Bolton hetta og avbrøt intervjuet prompte.

Her med seerkommentarer:
 

 

Pent så det ikke ut etter den illegale festen:

Britene ser at folks oppførsel under coronakrisen og Black Lives Matter er ødeleggende for samfunnet. Noen kompilerte disse bildene for å illustrere hva som skjer i landet:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.