Jeg vet at svært mange moderne mennesker hater å høre det, men face the fact: Gud er tilbake i politikken. Aftenposten og andre liberale medier vil gjerne skyve ansvaret over på politikere som Ted Cruz. Han er en mørkemann. Han passer ikke inn i et moderne, liberalt demokrati hvor man ikke snakker om Gud.

Men argumentet er tynt. For man kan godt snakke om en annen gud. Da rykker de samme medier ut og forsvarer nesten hva det skal være. Selv terror forsøker de å bagatellisere.

Valget i USA er derfor en gamechanger, på samme måte som Paris-terroren 13. november var det.

Pendelen svinger

Pendelen svinger: Etter åtte år med Obama, USAs mest liberale president noesinne, svinger pendelen mot de konservative. Men den svinger lenger ut enn før. Den stanser ikke ved en konservativ establishment-kandidat som John McCain, som under senatsutspørringen av den nominerte ambassadøren til Oslo stilte spørsmål om ytre høyre i Norge. Kandidaten sa noe svevende som viste at han ikke hadde peiling, og McCain ga et drepende svar: – Men de sitter allerede i regjering.

For en establishment-republikaner er Fremskrittspartiet ytre høyre. Toxic. Noe man ikke skal ta i med ildtang.

Mediene er kingmakers

Derfor er det ikke så stor forskjell på demokrater og republikanere. Skillet går ved establishment/anti-establishment. Mediene er en viktig del av establishment. De er forvalterne av hvem som slipper inn. De er kingmakers. Når Ted Cruz allerede tidlig i valgkampen sier at velgerne har signalisert at det ikke er mediene som skal bestemme hvem som blir president, er det å kaste hansken. Cruz’ religiøse budskap blir ikke referert i mediene. Det sømmer seg ikke, de liker det ikke, de vil gjerne boikotte ham på grunn av det.

Men det er andre medier som refererer Cruz. Velgerne får det med seg. Hva tenker de om at de største avisene og de største tv-selskapene nekter å vise en kandidat som takker Gud, selv når han har vunnet, og det i Land of the Free.

Hudfarge er et politisk valg

Carson er også en outsider, han er baptist. Også han blir regelrett mobbet av mediene fordi han våger å være kristen og stå på høyresiden. Da han var gjest hos Erin Burnett, sa hun: – Vi har snakket med en gammel elev av deg som beundret deg over alt, men som nå ikke forstår hvordan du kan være på parti med rasister.

burnett.carson.candy.ben

Foto: Candy Carson var tryggheten selv. Hun kommuniserte varme og menneskelighet ved siden av mannen. Programlederen Erin Burnett satt der og vippet med skoen og forsøkte å få ram på hennes ektemann. Det ble selvskudd.

Det sier en hvit, liberal, «frigjort» kvinnelig reporter til en svart nevrokirurg. Carson er svart, men har tatt feil politiske valg, det var dét Burnett sa. «Du har sviktet, både idealene og din egen gruppe.» Det er slik den nye multikulturalismen fungerer. Du skal kjenne din plass.

Hva sa Carson? Han sa: – Jeg har funnet mer toleranse på høyresiden enn jeg gjør blant hvite liberale.

Han kunne tilføyd: – Som deg.

Toleranse og intoleranse

De konservative verdiene opplever en renessanse av mange grunner. En av dem er islam og alt islam fører med seg. En annen er en seksuell likestilling mellom minoriteter og majoritet. På et eller annet tidspunkt kommer det en reaksjon. Den ser ut til å komme når mediene viser at de ikke har tenkt å la pendelen svinge mot høyre. De tar kampen opp. Men da er de ikke frie medier lenger. Da blir de propagandaorgan.

Men hvordan kan man si at Gud er tilbake?

Obama illustrerer hvorfor. Denne uken skal han besøke The Islamic Society i en moské i Baltimore. Det hvite hus bruker som begrunnelse at det er Obamas første moskébsøk på syv år innen USA. Men det sies også at det er for å balansere to andre besøk med religiøst tilsnitt: Holocaust-dagen og National Prayer Breakfast.

Pressetalsmann Josh Earnest:

«I mean, I think it’s also worth noting the context in which his visit occurs. Obviously, the president last week, had the opportunity to visit the Israeli Embassy to speak at the Righteous Among the Nations ceremony. And of course, later this week, the president will speak at the National Prayer Breakfast.» ……

The National Prayer Breakfast has Christian hosts yet welcomes guests each year from a range of faiths. The president traditionally delivers remarks.

Earnest sa Obama ville understreke religiøs toleranse:

«It will be an opportunity for the president to celebrate the contributions that Muslim-Americans have made to our nation,» Earnest said. «But to also reaffirm the importance that religious freedom has to our way of life. And you know, there obviously has been some discussion about this in the context of the political debate in the country. And you know, this is — the president’s visit I think, is an important moment to acknowledge those two things.»

obama.national.mosque.kuala.lumpur.27.04.2014

                                                Foto: Obama på besøk i den nasjonale moskeen i Kuala Lumpur, Malaysia, april 2014.

Men det Obama ikke vil se og ikke ønsker å forholde seg til, er forskjellene mellom å minne Holocaust, den nasjonale bønnedagen og å besøke en moské. Hvis Obama hadde vært mer tilbakeholden med å likestille kristendom/jødedom og islam, ville ikke besøket vakt slik oppmerksomhet. Men Obama har vært ledende i å si at islam ikke har noe med terror å gjøre, og fremtiden ikke må tilhøre dem som sverter islam. Han ligger langt etter hovedfeltet av borgere som nå for alvor er kommet i bevegelse. San Bernardino var en vekker i USA.

Mange amerikanere, særlig de kristne, ser godt at det er forskjell på Gud/Jahve og Allah.

Historien bryter sammen

Obamas problem er den liberale elitens problem i hele Vesten. Den har nå promotert islam i flere år. Samtidig har polarisering, segregering og terror økt. På et eller annet tidspunkt ryker tråden. Det blir ikke mulig å late som om dette har noe for seg.

Det øyeblikket ser ut til å ha kommet i USA med årets valgkamp. Den som ikke forholder seg til problemene, vil ha et handikap. Donald Trump gikk ikke nedenom da han sa at USA bør innføre et midlertidig innreiseforbud for muslimer «inntil vi får situasjonen under kontroll». Mediene forsøker å fremstille ham som en levning fra fortiden, en som bør sendes tilbake dit han hører hjemme.

Ted Cruz har en annen innfallsvinkel. Han snakker om Gud. Begge deler er uvelkomment i det liberale USA. De vil ikke høre om terror, de vil ikke høre om islamisme og de negative sidene ved islam, de vil ikke høre om den kristne Gud, og de nekter å innse at den guden Obama avlegger et besøk i Baltimore, brukes til å oppfordre til et nytt folkemord på jøder.

I politikken må man i det minste erkjenne hovedlinjene. Man kan godt nyansere og vise at man ser problemenes kompleksitet.

Folk ser forskjeller. Dét gjør ikke mediene.

Den liberale eliten har påført vestlige samfunn enorme motsetninger, og den nekter å innrømme det. Den nekter å erkjenne at de eksisterer.

Er det da noe rart at det kommer inn politikere fra høyre som tør?

Derfor er Gud/Jahve tilbake.

 

https://pjmedia.com/news-and-politics/2016/02/01/white-house-obamas-mosque-visit-fits-in-constellation-of-religious-freedom-events/