Nytt

Lederen av Frihetspartiet, Geert Wilders, deler ut pepperspraybokser fylt med rødmaling til sine tilhengere i Spijkenisse. Han lover å stenge Nederlands grenser for asylsøkere hvis han blir valgt. Frihetspartiet er nå landets største parti. Wilders har tidligere sagt at mannlige asylsøkere må oppholde seg i lukkede asylmottak for å hindre overfall på kvinner, eller «seksuell jihad» som han kaller det. Han sier at kvinner må beskyttes fra «testosteronbomber».

Nederland tok imot et rekordstort antall asylsøkere i 2015, mer enn 54.000 hadde ankommet ved slutten av november. Neste parlamentsvalg er i 2017, men en fersk måling viser at partiet hans kan vinne 36 av de 150 mandatene hvis valget ble avholdt nå.

Firebrand Dutch lawmaker Geert Wilders talks to a TV reporters as he hands out "self-defense sprays" to women fearful of being attacked by migrants in the wake of the New Year's Eve sexual assaults in Cologne, in the center of Spijkenisse, near Rotterdam, Netherlands, Saturday, Jan. 23, 2016. Saturday’s event was a trademark headline-grabbing foray into the Dutch public by the leader of the Freedom Party. Such publicity stunts have landed him atop Dutch opinion polls a year away from parliamentary elections in the Netherlands. (AP Photo/Peter Dejong)

Daily Mail  The Independent