En tidligere anti-islamsk politiker i Nederland sier at han halvveis i arbeidet med en islamkritisk bok forandret mening og ble muslim.

– Det føles som om jeg i religiøs forstand har kommet hjem, sier Joram van Klaveren (40) til nederlandske medier.

Omvendelsen får stor oppmerksomhet siden van Klaveren tidligere var en nær alliert til den kjente anti-islamske politikeren Geert Wilders. Van Klaveren satt i nasjonalforsamlingen for Wilders Frihetsparti og jobbet hardt for å begrense islamsk påvirkning på samfunnet.

Han brøt med Wilders i 2014, men forsøkte senere å danne sitt eget ytre-høyre-parti.

I fjor høst skal han ha vært halvveis i arbeidet med en anti-islamsk bok da han endret syn på bokens tema. Han konverterte til islam, og boken endte opp litt annerledes enn han først hadde tenkt.

En tidligere partifelle, Jan Roos, sier til avisa Algemeen Dagblad at van Klaveren har tatt et oppsiktsvekkende valg – forutsatt at omvendelsen ikke bare er et stunt for å markedsføre den nye boka.

Said Bouharrou, som sitter i styret i en organisasjon for marokkanske moskeer i Nederland, roser van Klavern og sier det er flott at han har skjønt at islam ikke er så ille som han først trodde.

Arnoud van Doorn, som også konverterte til islam etter å ha forlatt Wilders parti, gratulerer Joran van Klaveren med beslutningen.

– Jeg hadde aldri trodd at Frihetspartiet skulle bli yngleplass for konvertitter, tvitrer han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂