Den omstridte lederen for det nederlandske Frihetspartiet, Geert Wilders, er kåret til Årets Politiker av den offentlige TV-stasjonen NOS. Kåringen kommer etter at han avslørte at han innen kort tid vil offentliggjøre en film om koranen og hvordan den «inspirerer lesere til å gjøre sitt verste».

Hvis Muhammed levede i dag, ville han være eftersøgt som terrorist.

Det mener den hollandske politiker Geert Wilders, der har vakt furore efter sine bastante udfald mod islam. Han har foreslået, at Koranen forbydes på linje med Hitlers Mein Kampf og advokeret for et forsvar mod fremstormende islam i Holland – en flodbølge af islamisering, som han har kaldt det.

Samtidig har han opfordret landets en million muslimer til enten at opgive deres religion eller forlade landet.

Wilders har i årevis vært en av Nederlands mest kontroversielle politikere på grunn av hans harde utfall mot islam og islamsk ekstremisme. I de siste tre årene har han vært under konstant politibeskyttelse, som en følge av rystelsene landet gjennomlevde etter de politiske drapene på filmregissøren og kunstneren Theo Van Gogh samt politikeren Pim Fortuyn.

Frihetspartiet har forøvrig 9 av landet 150 seter.

Politiken: Hollandsk islamkritiker kåret som Årets Politiker