Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug legger i dag frem forslag til innstramminger i asylpolitikken.

KrFs leder Knut Arild Hareide har allerede vært ute og varslet motstand. SVs Karin Andersen kaller forslagene skammelige.

Spørsmålet man uvegerlig stiller er om det er en samlet regjering som står bak forslagene. Hvis ikke kan Hareide og Skei Grande drive splitt- og hersk. Det kan være helt ødeleggende for samholdet innad.

Listhaug har gått høyt opp på banen helt siden hun tiltrådte. Hun var klar på at de som kommer må underkastes strengere kontroll. De som ikke innvilges asyl må returneres snarest. De som får bli må snarest lære seg norsk og komme seg i arbeid.

Det er uvant klar tale. Mediene har forsøkt å få Listhaug på defensiven. Hun må ikke få ta initiativet.

SVs Karin Andersen sa forslagene var i strid med norske verdier. Det spørs om velgerne er enig med henne i det. Listhaugs krav er nok mer i pakt med sosialdemokratiets motto om å gjøre sin plikt før man krever sin rett.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂