Karin Andersen (SV). Foto: Terje Pedersen / NTB.

SV mener det må være en grense for hvor lenge man kan undersøke gamle asylsaker, og vil ha en endring etter valget. En rødgrønn valgseier kan gjøre det vanskeligere å utvise grunnløse asylsøkere.

NTB melder at partiet tar det for gitt at det innføres foreldelsesfrist i saker om tilbakekalling av statsborgerskap, ved en rødgrønn det blir valgseier i høst.  Saken ble først omtalt i TV 2.

– Ja, det regner jeg da med. Det er jo slik i veldig alvorlige kriminalsaker, og her handler det jo også om mindre feil og om forhold som ligger kanskje flere tiår tilbake i tid, sier SVs Karin Andersen til kanalen.

Frp-leder Sylvi Listhaug er kritisk til forslaget.

– Det skal ikke være sånn at bare du trenerer tilbakereisen lenge nok, så skal du få bli premiert med opphold i Norge. Dette er folk som har muligheten til å reise frivillig, men nekter det, og det skal ikke premieres med opphold i Norge, sier Listhaug.

Det er ikke opplyst hvordan Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum stiller seg til dette kravet, fra det mulig fremtidige samarbeidspartiet SV.

Husk å støtte oss, ditt bidrag er viktig, stort eller lite: 

Følg Document i frie sosiale medier, uten Facebook-sensur:

En fantastisk bok, vel verdt å lese:

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂