Innenriks

Etter den nye regjeringskabalen som ble lagt i forrige uke, murres det nå i Nord-Trøndelag FrP. Fylkeslaget og fylkesleder Einar Almaas er slett ikke fornøyd med at tidligere Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson er ute av regjeringen. Trønder-Avisa refererer til et brev som er sendt partiets sentrale ledelse.

«Nord-Trøndelag FrP er bestyrtet, frustrert og meget skuffet over den behandling tidligere Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson har fått ved de senere endringer av Regjeringen», står det i brevet.

Eriksson er ministeren som mottok aller mest kjeft i begynnelsen av 2015. Han ertet på seg hele LO i forbindelse med den nye arbeidsmiljøloven, og under en 1. mai-tale på Levanger ble han av Yngve Hågensen omtalt som «Fadderen til jævelskapen». Media var som vanlig medaktører og feilinformerte dag ut og dag inn om at folk måtte jobbe mer overtid og mer på søndager i forbindelse med den nye arbeidsmiljøloven. Det kom knapt til uttrykk at den totale rammen for arbeidstid var akkurat slik som før. (Skrevet om her på Document).

Hele den mektige fagbevegelsen mobiliserte imot Eriksson, og 28. januar i år kulminerte trykket mot eks-ministeren da LO, Unio og YS gikk sammen i en politisk demonstrasjonsstreik mot regjeringens nye arbeidsmiljølov. Dette var en politisk streik hvis dimensjoner man knapt hadde sett maken til i norsk etterkrigstid.

Eriksson sto imidlertid oppreist i stormen fra fagbevegelse, medier og rødgrønne politikere og fikk loset den nye arbeidsmiljøloven gjennom i Stortinget. Takken fikk Eriksson forrige uke da han ufrivillig måtte tre ut av regjeringen, og samtidig fikk en hilsen i mediene om at han ikke hadde maktet å skape en god dialog med fagbevegelsen (sic).

Mediene er én ting, verre er det å svelge sentrale partikollegers håndtering av Eriksson.

«Vi har ingen respekt for de sentrale aktørers håndtering av dette, og det totale fravær av medmenneskelighet som vises i forhold til den av Regjeringens ministre, som ikke bare har hatt den mest krevende jobben, men som også har gjort den beste innen et saksfelt der Frp ellers har blitt slaktet», står det i brevet.

Det står klart i brevet at det vurderes å stille bygdelister som et alternativ til FrP ved neste valg.

«Vi er kjent med at det i flere lokallag i Nord-Trøndelag nå vurderes bygdelister som et alternativ til et FrP som har sviktet dem totalt. Lokalt har man stått på i år etter år, med utrettelig arbeid for Fremskrittspartiet, bare for nå å oppleve en partiledelse som godkjenner at en av våre beste ubarmhjertig kastes ut. Det vil bli krevende å gjøre godt partiarbeid og holde laget samlet etter dette», skriver fylkeslederen i brevet.

Løpet er foreløpig kjørt for Eriksson, men kanskje kan denne Facebook-siden hjelpe dem som vil ha Robert Eriksson tilbake i politikken?