Innenriks

Tidligere LO-leder Yngve Hågensen talte 1. mai på Levanger. Med den nye arbeidsmiljøloven i tankene, henvendte han seg til sine kam’rater og fikk spontan applaus for å kalle arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) «fadderen til jævelskapen».

– Vi kan aldri tro at målene er nådd for all framtid. For de som ikke var klar over det, var valget i 2013 et godt eksempel på det. Jeg minner at 28. januar i år, gikk LO, Unio og YS og mange andre sammen i en politisk demonstrasjonsstreik vi nesten ikke har sett maken til i etterkrigstid. Det vare en streik mot en borgelig regjerings politikk. Den blå-blå regjeringen som er den mest konservative regjeringen vi har hatt i etterkrigstiden. Demonstrasjonen samlet ikke titusener, men hundre tusener landet over. Ikke minst her i Nord-Trøndelag. Hvor fadderen til jævelskapen kommer fra…

Levanger-avisa