Innenriks

Sylvi Listhaug har flere egenskaper som gjør henne til en farlig politisk rival for mediene og venstresiden: Hun lar seg ikke diktere, hun lar seg ikke intimidere, men står på sitt.

I dag forsøkte mediene seg med et «gid a meg du kan da ikke være så slem» – da Listhaug uttrykkelig slo fast at det gjelder å bringe tallene på asylsøkere ned. Dette er fy-fy i mediene. Slik må man ikke snakke. Journalistene forsøkte å gi henne rapp over fingrene. Men Listhaug står på sitt:

Vi må få de til å lære norsk, vi må få de av trygd og over i jobb, og blir det fred i hjemlandet innen fem år skal de hjem igjen og være med å bygge opp landet sitt.

Klarheten gjør at mediene får et problem. Hva skal de si? Skal de si at «jamen, vi vil at det kommer flest mulig til Norge»? Det er det som har vært konsekvensen av politikken deres, men det blir litt vanskeligere hvis de får en statsråd som er en motspiller som ikke lar seg skremme.

Jonas Gahr Støre viste seg som en silkeramp da han sa at Listhaug må begynne å oppføre seg som folk. Det var en så nedlatende kommentar at ingen annen hadde sluppet unna med det.

Audun Lysbakken kom med et surt oppstøt. SV frykter mest av alt en superminister som tør å stå på prinsippene. Det kan bli tøft for både SV og mellompartiene. Ikke minst Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande kan få en vanskeligere jobb med å presse regjeringen. De har hatt uanstendig mye rom i vinter, helt ute av proporsjoner.

Listhaug

Tøff dame som tåler konflikt.