Kommentar

Sylvi som leder for en ny revolusjon? De bildene dette fremkaller hos de liberale og venstreorienterte som mener de eier den franske revolusjon, får dem til å gå fra konseptene. Montasje: Per Knutsen

Hvis du vil ha en anelse om hatet som amerikanske medier spyr ut hver eneste dag mot Trump skal du bare gjøre et eksperiment: Hvordan ville norske meider reagert hvis Sylvi Listhaug var blitt statsminister?

Mediene viste samme reaksjon mot Listhaug som deres liberale kolleger på den andre siden av Atlanterhavet: De ble provosert av hennes utspill, men  kunne samtidig ikke la være å slå det opp, for det solgte. Det er samme dobbelposisjon liberale medier i USA befinner seg i: De er blitt avhengige av mannen de hater. De forsøker å ødelegge ham, 24/7, men deres besatthet av Trump gjør at alt handler om ham.

Slik var det også med Listhaug.

I USA kalles det Trump Derangement Syndrom. Trump-skrullesyndromet. Norske medier er bitt av det samme, samtlige. Men intensiteten mangler. Den er det Sylvi som utløser. At en politiker tør å stå på en offentlig scene og ta igjen med dem, gjør at de går fra konseptene. How dare you! Derfor var de på utkikk etter noe som kunne felle henne.

De husker at hun ikke la seg flat. Derfor vet de at når hun blir innsatt som først midlertidig og deretter valgt nestleder i FrP, må de gjøre det samme som i USA: Mobilisere for å stanse henne. Det som gjør dem hysteriske er Sylvis fryktløshet, og responsen hun får fra grasrota. Det var også det som gjorde amerikanske medier desperate og fikk dem til å miste grepet.

Demokratene og liberale medier er som satelitter som har mistet jordforbindelsen og nå driver ute i verdensrommet.

De har gått til krig mot grensepolitiet, ICE, og alle storyer brukes til å sverte ICE. Demokratene og liberale medier ønsker på ramme alvor å oppløse ICE samtidig som narkotikaen flommer inn over USA. I fjor døde 70.000 mennesker av overdose. Det fikk liten omtale.

Men at en mexicaner blir arrestert av ICE mens han ledsager sin kone til sykehuset for keisersnitt på deres femte barn, det blir slått opp i alle tv-stasjoner og liberale aviser: Dette er Trump-USAs sanne ansikt – å rive barn ut av mødrenes hender, eller ta fra dem fedrene.

Mediene var ikke interessert i å forhøre seg om grunnen til arrestasjonen. Selv etter at det kom ut at Joel Arrona-Lara (35) var ettersøkt av mexicanske myndigheter for drap, sluttet ikke mediene å hausse saken.

New York Times presenterte å gjøre en oppfølger hvor opplysningen om at Arrona-Lara var ettersøkt for drap, ble henvist til femte avsnitt:

On Saturday, ICE said in a statement that Mr. Arrona-Lara, a citizen of Mexico, was in the United States illegally. Later, the agency released a second statement saying he was wanted for homicide in his home country. “Mr. Arrona-Lara was brought to ICE’s attention due to an outstanding warrant issued for his arrest in Mexico on homicide charges,” the statement said.

Paret har bodd ti år ulovlig i USA. De har fått fire barn på det offentliges regning.

Det synes Demokratene og liberale medier er helt OK. Det settes ikke spørsmål ved det en gang.

De oppfører seg bokstavelig talt som om demokratiet er en selvmordspakt: I Chicago er Obamas tidligere stabsjef Rahm Emanuel borgermester. Chicago har drapstall som minner om Mexico, særlig blant svarte. Men fordi det er black on black-vold reagerer ikke Demokratene og liberale medier. Kun hvis en politimann skyter en svart gjør de anskrik. Da går de «ballistic».

Trump holdt i går tale til ICE-politi etter at en av dem ble drept. Trump backer dem 100 prosent. Det må den øverste politiske ledelse gjøre hvis politiet skal være effektivt. Det er Sveriges store problem: Sossarna står for en soft linje. Det er armen rundt skulderen i sofaen, slik PST-sjef Benedicte Bjørnland sa om de enslige mindreårige som flokket til Norge i 2015. Sverige tok imot 30.000 på ett år. De har ikke nok armer og nok sofaer.

Hvis disse menneskene ville bli trodd måtte de ha reagert når noe av «barna» viste seg å være voldsmenn. Men det gjør de ikke. De har ikke noe svar på kriminaliteten, annet enn å si den har sunket, eller at flere enn før anmelder.

Det er noe som mangler. Når det dukker opp noen som har edruelighet nok til å si fra, blir de hysteriske.

To slående paralleller mellom Trump og Listhaug.

MS13 hadde 34.000 medlemmer bare i Honduras i 2001. For å få et begrep om problemene USA står overfor med tilstrømmingen sørfra: En tredel av El Salvadors befolkning har kommet til USA, Med åpne grenser vil USA begynne å ligne mer og mer på Mexico. Det er som den «liberale» siden ønsker å holde døren oppe så lenge at det er skapt fakta på bakken som gjør det umulig å redde demokratiet slik vi kjente det. Ordet «liberal» begynner allerede å få en dirty klang. Foto: Daniel LeClair/Reuters/Scanpix

Trump kalt MS13-banden for «animals» – dyr. Da reiste minoritetsleder for Demokratene i Representantenes hus, Nancy Pelosi seg og sa det var nedverdigende få snakke slik om mennesker. Alle mennesker hadde noe åndelig ved seg, noe som avkrevde respekt .

Opptakskravet for å bli medlem av MS13 er enten at du har drept eller voldtatt noen.

Da mediene var fulle av overgrepshistorier mot barn brukte Sylvi Listhaug uttrykket «monstre» om dem. Det utløste samme reaksjon: Ingen mennesker er monstre.

Utopistene tåler ikke å bli konfrontert med hverken virkeligheten eller menneskets natur. De har avskaffet begge deler.

Velkommen til det moderne helvete. For det er hva denne politikken ender i.

Vi er allerede på god vei.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!