Innenriks

Asylmottak for 750 asylsøkere vekker ikke begeistring på Ullern som ligger vest i Oslo. Nå våkner også Oslos vestkant når det gjelder asylsøkere og multikultur. Overskriften i Aftenposten forteller mye om stemningen. Situasjonen betraktes som en invasjon. Mellom 200 og 250 personer møtte opp til informasjonsmøte.

statsnett

De tidligere lokalene til Statsnett ligger ved siden av Montebello stasjon – midt i et villaområde.

Folkemøte om asylmottak på Montebello: – Vi betrakter dette som en invasjon

Byråd Geir Lippestad er ikke like positiv til asylsøkere som han bruker å være. Han snakker ikke til folk om å være endringsvillige og unngå frykten for det ukjente slik han bruker å gjøre.

Lippestad uttalte at han langt på vei er enig i at tallet 750 er høyt.

– Vi vi står i en tøff kamp med regjeringen som ønsker langt flere i mottak i byene. Situasjonen er at Oslo kommune tar ansvaret for de oppgavene regjeringen pålegger oss, sa han.

—-

Byråd Geir Lippestad opplyste på møtet at kommunen ikke har vært involvert i planene for Montebello.

En av naboene protesterte med disse ordene:

– Det er en altfor stor konsentrasjon av mennesker på et lite område. Og det er helt åpent, uten gjerder eller noen ting. Jeg kan ikke se hvordan man skal kunne få dette til å gå skikkelig for seg.

Bra han ikke var på Hamar, for der har naboene fått beskjed om at ønske om gjerder rundt mottak er tegn på rasisme. Dessuten: Det er gjerde der. Men det gjerdet er kanskje ikke høyt nok? Mangler piggtråd?

Vi vil tro situasjonen er enda verre for Bolkesjø som med sine 40 innbyggere kan få 550 asylsøkere. Hvis det er en invasjon på Montebello, hva skal man da si om Bolkesjø?

Montebello_tbane_01

Linje to fra Montebello stopper også på Grønland, Tøyen, Lindeberg og Furuset. Praktisk. Hvis man tør å gå til stasjonen:

– Jeg har forståelse for at vi må ta vår del av dugnaden. Men jeg vil gi uttrykk for at jeg er redd. Jeg ser for meg at det står hundre fremmede menn på t-banestasjonen og skal til byen. Jeg frykter unge menn, vandrende dynamittgubber, som går rundt. Jeg frykter at jeg ikke tør gå til Montebello stasjon lenger, uttalte en annen nabo.

«Vandrende dynamittgubber» har østkanten pent måttet venne seg til. Og de som ikke likte det, fant ingen annen løsning enn å flytte.

Det gjenstår bare å ønske Oslos vestkant lykke til med å bli innlemmet i Det nye Norge.

Aftenposten