Nytt

Et selvmordsbelte funnet i Montrouge i Paris antas å ha tilhørt den ettersøkte Salah Abdeslam. Det var fylt med metallbiter lik de andre for å gjøre maksimal skade. Politiet tror at Abdelslam kan ha avbrutt oppdraget, mens broren hans Brahim sprengte seg i lufta. Bombebeltet blir kalt ‘Mother of Satan’ av jihadistene fordi det er så lett å detonere. Det reagerer lett på varme, bevegelse og friksjon. Funnet er viktig fordi en av teoriene er at Salah Abdeslam ombestemte seg. En annen teori er at bombebeltet ikke fungerte som det skulle.

A suicide belt has been found abandoned in a dustbin in the southern Paris suburb of Montrouge, from where the fugitive terrorist suspect Salah Abdeslam may have fled the city. The explosive in the belt was TATP, and it appeared similar to belts used by the other terrorists.

Investigators said the mobile phone of Abdeslam, Europe’s most wanted man, was detected in Châtillon, near the site where the belt was found, on the night of the Paris attacks in which 130 people died.

Abdeslam’s brother Brahim blew himself up but it appears that the fugitive either chose to abandon his suicide mission or his belt malfunctioned. 

A suspect charged in Belgium for helping Abdeslam return there after the killings told police at the weekend that he may still be in possession of a suicide belt.

2EBF0ABD00000578-3330819-image-a-2_1448316637347

Beltet ble funnet i en søppelbøtte ved et forlatt hus som tidligere ble brukt av husokkupanter.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/belgium/12010302/Brussels-Belgium-terror-alert-on-Sunday-as-Paris-manhunt-goes-on-live.html

Daily Mail