Belgiske myndigheter sier de har funnet et større våpenlager etter at Saleh Abdeslam ble pågrepet fredag. De tror han forberedte nye angrep.

Kretsen av mennesker som var involvert i angrepene i Paris fredag 13. november, vokser. Myndighetene har kartlagt 30 mennesker til nå og tror antallet vil vokse.

The arrest of terror suspect Salah Abdeslam resulted in authorities finding a large number of weapons, Belgian Foreign Minister Didier Reynders said Sunday.

«He was ready to restart something in Brussels,» said Reynders, speaking at the German Marshall Fund’s Brussels Forum. «And it’s maybe the reality because we have found a lot of weapons, heavy weapons, in the first investigations and we have found a new network around him in Brussels.»

The investigation also showed more people were involved in the November 13 Paris attacks than first thought, he said.

«After the terror attacks in Paris, I said to one TV channel in the U.S. that we were searching for around 10 people with heavy weapons. We have far more than that since November, and not only in Belgium but also in France,» he said. » … For the moment we have found more than 30 people involved in the terrorist attacks in Paris, but we are sure there are others.»

Abdeslam gir belgisk politi litt informasjon, i håp om å forsinke utlevering til Frankrike. Men det er selvsagt fåfengt. Frankrike kommer en ny begjæring for å speede opp prosessen, som normalt tar tre måneder.

belgium-special-forces

Belgisk anti-terror politi.

http://edition.cnn.com/2016/03/20/world/belgium-paris-attack-suspect-abdeslam/