Kort

Den 10. Paris-terroristen Abdeslam Salah er overført til Frankrige og satt igår i det første forhør, der varede en time. Salah sa ikke ett ord. Hans advokat sa han var træt og lovede at hans klient kom til at tale ud ved neste forhør som er 20. mai.

Salah samarbejder ikke. Han blev arresteret i Bruxelles på en fredag, og mandag sprang bomben i lufthavnen og på metroen. Jihadister røber intet.

Men hvad med deres advokater? Da RAF-terroristerne herjet Tyskland havde de advokater der var på deres side.

Salahs belgiske advokat, Sven Mary, sier nå om sin klient, ifølge Reuters:

Sven Mary, Abdeslam’s main defense lawyer in Belgium, distanced himself from his client, telling France’s Liberation newspaper: «He’s a little jerk from Molenbeek, from a world of petty criminals – more of a follower than a leader, with the brains of an empty ashtray».

Men er det at distancere sig? Er det ikke heller at gøre det modsatte?