Tavle

Tirsdagens Aftenposten har satt av litt plass på forsiden for å fortelle leserne at UDI ønsker å plassere tusenvis av asylsøkere i brakker og skip. Inne i avisen slår man fast at det kommer rekordmange asylsøkere og behovet for innlosjering er stort. UDI planlegger å opprette brakkebyer utenfor våre store byer, men Aftenposten stiller ingen spørsmål  om hvilke følger dette vil få for byene og Norge. Det prates om brakkebyer for 3000 personer, men ingen spør om disse byene vil bygges ut i takt med et økende antall asylsøkere. Det prates allerede om 120 000 nye asylsøkere neste år.

Er man i gang med å planlegge en mengde brakkebyer med innbyggertall som på et vanlig norsk tettsted, eller er man i gang med å planlegge brakkebyer på størrelse med norske småbyer?Fremtidstroen er lett å miste med det som nå skjer i Norge.

Det høres ut som om man er i gang med å planlegge en fremtid med shanty-towns utenfor byene våre. Ikke helt ulikt Sør-Afrika  AftenpostenAftenposten vier litt oppmerksomhet til den største demografiske endringen av Norge noen sinne.

Aftenposten vier litt oppmerksomhet til den største demografiske endringen av Norge noen sinne.