Nytt

Edmund Stoiber, æresformann i Den kristelig-sosiale union (CSU) og tidligere statsminister i den tyske delstaten Bayern, tar i Bild-Zeitung til motmæle mot en nylig uttalelse av statsminister Angela Merkel om at islam hører til i Tyskland.

edmund-stoiber-wikipedia

«Muslimene tilhører Tyskland, men det gjør ikke islam. Islam er ikke en kjerne­bestanddel i tysk kultur, og har ikke satt preg på vår kultur­historie eller tradisjon.»

CSU bekrefter med dette sitt omdømme som den adskillig mer konservative allianse­partneren til Den kristelig-demokratiske union (CDU), som er Merkels parti.

Om forandringene som skjer med landet på grunn av menneske­strømmen, som i det overveiende består av muslimer, mener Stoiber at man må ha én ting klart for seg:

«Vi tyskere har en etablert hovedkultur, som også er fastslått i Grunnloven. Toleranse, presse- og religionsfrihet – og for eksempel vårt forhold til Israel. Grunnlovens hovedkultur kan ikke settes til side, uansett hvor mange innvandrere som kommer til oss.»

Et slikt forhold til det som på tysk kalles Leitkultur, bokstavelig talt ledende kultur, er åpenbart i strid med den flerkulturelle dogmatikken, hvor alt anses som like bra eller egnet.

Merkel sa selv for noen år siden at flerkulturen hadde mislyktes, uten å peke på noe annet å fylle hullet med, og uten i praksis å oppgi den flerkulturelle politikken. Hun hadde altså selv sagt A, mens det nå er noen andre som sier B.

 

Focus