Nytt

Politiets Utlendingsenhet på Tøyen revner i sømmene. Stadig oftere har vi lest om barn og voksne som må sove på betonggulvet og restauranter som vil gi asylsøkerne gratis mat. Den økende mengden av asylsøkere vil bli den nye normalen. Selv UDI skjønner det.

Tirsdag sa UDI at så godt som alle transittmottak er nå fulle. Opp mot 100 asylsøkere daglig har kommet de siste ukene, ifølge UDI.

I en e-post Utlendingsdirektoratet (UDI) sendte til Oslo kommune i slutten av forrige uke, som Aftenposten har fått tilgang til, opplyser UDI at de leter etter tomme bygninger og ledige tomter for å sette opp teltleire eller brakker i Oslo-området.

Østerrike

Teltleire er satt opp flere steder i Europa – her fra Østerrike. Er det slik vi skal huse de 8000?

Hva med Ikea-telt i Tøyenparken?

article-2349480-1A88B765000005DC-41_634x453

  – Vi har bedt Eiendoms- og byfornyelsesetaten bistå UDI med å finne både aktuelle tomter og lokaler, og å gi dette høyeste prioritet. sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H). – Dette er en ekstraordinær situasjon og vi må også bidra med vi kan, så får UDI vurdere om de vil ta det i bruk. Det er viktig at vi både som nasjon og Oslo som by klar klarer å håndtere den krisen vi nå ser, sier Røsland.

Den «ekstraordinære» situasjonen blir ikke borte med mindre noen tør å gjøre politiske vedtak. David Cameron sier at man ikke kan fortsette å ta inn flere og flere asylsøkere.

«I don’t think there is an answer that can be achieved simply by taking more and more refugees.»

He said the UK wanted to help stabilise the countries where refugees were coming from. The UK has provided significant international aid to Syria.

Osloby The Independent