Nytt

Kunstprofessor Sefy Hendler ved universitetet i Tel Aviv ønsket å ta med 12 av sine beste studenter til Frankrike for blant annet å besøke Louvre og middelalderkirken Sainte-Chapelle i Paris.

Professor Hendler forsøkte å ordne reservasjoner på forhånd, men oppdaget at ingen ønsket å ta imot studentene. Hendler fant avslaget merkelig og bestemte seg for å søke en gang til, nå via to fiktive skoler – en i Abu Dhabi og en i Firenze – for samme tidspunkt. Og pussig nok, nå hadde begge institusjonene både plass og tid til å ta imot studentene. Ikke rart Hendler ble sjokkert.

“I was deeply shocked. I really didn’t expect it,” he told The Jerusalem Post, recalling that he had been tempted to cancel the trip. He ended up pushing for a resolution to the issue, however, after Francois Heilbronn, president of the French Friends of Tel-Aviv University, intervened.

Institusjonene bedyrer at avslaget ikke har noe med Israel å gjøre, ikke i hele tatt. Kirken mener det skyldes menneskelig svikt og Louvre feil ved det automatiske bookingsystemet. Ja, er det ikke det ene, så er det det andre.

Begge institusjonene er offentlige og derfor vil politiet etterforske saken.