Hamas sendte søndag ettermiddag avgårde to nye raketter mot Tel Aviv, og begge ble avskåret av Israels rakettskjold — Iron Dome. I formiddag ble fire raketter på vei mot Israels økonomiske hovedstad også avskåret.

Det betyr på den ene siden at Hamas er operative etter enda flere israelske flyangrep, og ikke ønsker å vise tilbakeholdenhet etter at Israel har gjort seg klare til å gå inn i Gaza. For Israel må man spørre seg om ikke Rubicon er krysset, tatt i betraktning at man har satt opphør av rakettutskytning som betingelse for tilbakeholdenhet. Vil det oppfattes som svakhet dersom de bakker ut nå?

På den annen side virker det som om rakettskjoldet stanser bortimot alt som kan tenkes å lande i store befolkningssentra. Kostnaden ved å bruke Iron Dome er såpass høy at man kun skyter ned de potensielt farlige rakettene, og på det punktet er treffprosenten muligens stor nok til at Hamas’ langtrekkende raketter ikke er all verdens trussel likevel.

Palestinians in the Gaza Strip fired over 100 rockets towards a number of Israeli cities Sunday morning, striking among others, Beersheba, Ashdod, Ashkelon and Sderot. The Iron Dome missile defense system intercepted four rockets fired toward Tel Aviv, and 30 overall in different areas throughout the day.

Spørsmålet er om ikke Israel går tom for driftsmidler til Iron Dome før Hamas går tom for raketter. Hele spillet koster Israel mer enn det koster Hamas, og dermed kan Israel se seg tvunget til å påføre Hamas en formidabel ekstrakostnad gjennom invasjon.

 

Jerusalem Post: Iron Dome intercepts two rockets over Tel Aviv