Den eskalerende propagandakrigen ble tatt ned et hakk da Hamas fortsatte å sende raketter inn over Israel, og ikke bare sør, men Tel Aviv og Jerusalem. In your face-holdningen var for tydelig til at man kunne gjøre Hamas utelukkende til offer.

Mediene har altså ikke kunnet bruke samme dramaturgi som sist. Mediene har overspilt, og vært for tidlig ute. Man har agert som om Hilde Henriksen Waage og Odd Karstein Tveits beskrivelser har vært sanne beskrivelser. Deres ord har fremstått som hype, og journalistene har handlet på en stigende rus som begivenhetene så langt ikke korresponderer med.

Det gjelder Hamas’ raketter. Men også presisjonen i israelske angrep. Israels treffsikkerhet blir stadig bedre, selv om Hamas bevisst plasserer sine rakettramper i bebodd område.

 

Since the start of Operation Pillar of Defense on Wednesday, the IDF has hit some 950 targets in the Gaza Strip, with Palestinians reporting 47 dead, over a dozen of them civilians. Gazan terrorists have fired some 700 rockets at Israel and Iron Dome has shot down nearly 250, including one aimed at Tel Aviv. Israel’s death toll stands at three, with dozens more injured, including 10 on Saturday when a missile scored a direct hit on an apartment in Ashdod.

47 drepte er 47 drepte, men tallet er beskjedent sammenlignet med nesten 1.000 angrep. En god del av dem er tilsiktet, og ikke collateral damage.

Man kan ikke ha en aritmetikk der Israel får fratrekk fordi man har et rakettskjuld som avskjærer flere innkommende raketter.

 

http://www.timesofisrael.com/quiet-settles-over-israel-but-jerusalem-denies-reports-ceasefire-is-close/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂