Den etablerte venstresiden i og utenfor Israel mobiliserer til kamp mot Netanyahu, hans regjering og hans reformer. Lørdag var det en megademonstrasjon i Tel Aviv med over 100.000 deltakere. Yair Lapid og Benny Gantz var til stede. Dette var tredje helg med mobilisering mot Netanyahu, men så langt ser det ikke ut til å ha noen virkning.

Høyesteretts beslutning om at innenriksminister Aryeh Deri måtte ut av regjeringen har bare overbevist Netanyahu og regjeringen om at tiden er overmoden for en reform. Høyesterett har satt seg selv i rollen som overkikador, over den politiske prosessen som til syvende og sist handler om det mandatet Netanyahu fikk fra velgerne.

Det pågår en politisk kamp i Israel mellom en liberal elite som sitter på institusjoner som høyesterett og bruker sin makt for hva det er verdt. Anklagene mot Netanyahu er ikke av en alvorlighetsgrad som sannsynliggjør at det skulle være motivet for rettspolitisk reform.

Men venstresiden gjør det til et spørsmål om demokratiets overlevelse.

 

 

 

&nbsphttps://www.timesofisrael.com/over-100000-estimated-to-gather-in-tel-aviv-for-largest-anti-government-protest-yet/

 

 

Kjøp billetter til Document-møtet i Oslo den 26. januar her.

-18-00/;

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.