Nytt

Under en konferanse til ære for Tysklands tidligere rikskansler Helmut Kohl i Europa-parlamentet tirsdag, bannet Ungarns statsminister Viktor Orban ettertrykkelig i den multikulturelle kirken: Masseinnvandringen truer med å forandre den europeiske sivilisasjonen irreversibelt, sa han.

«Today mass migration is taking place around the globe that could change the face of Europe’s civilisation. If that happens, that is irreversible,» Mr Orban said at a conference in honour of former German Chancellor Helmut Kohl, who recently turned 85.

«There is no way back from a multicultural Europe. Neither to a Christian Europe, nor to the world of national cultures,» Mr Orban added.

He insisted that migration needs to be addressed seriously.

«If we make a mistake now, it will be forever,» Mr Orban, 52, said.

I likhet med en rekke andre statsledere, er Orban motstander av planene EU sentralt har lagt for fordeling av asylanter mellom landene etter en slags matematisk formel. Men til forskjell fra sine kolleger oppgir han ikke vikarierende argumenter til støtte for sitt syn.

Et fire minutter langt utdrag av Orbans tale er postet til Youtube, hvor man kan høre stemmen til den tyske simultantolken – det er vel fortsatt noen i Norge som forstår Goethes språk.

 

The Telegraph