Foto: Den polske statsministerens kontor / Twitter.

Polen, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia holder fast på sin motstand mot obligatoriske migrantkvoter i EU, sa Ungarns statsminister Viktor Orbán under Visegrad-landenes møte i Katowice i Polen sist onsdag.

Andre EU-land må respektere det og ikke belære oss, sa Orbán ifølge Associated Press.

Under møtet, som fant sted i forbindelse med at Ungarn overtar presidentskapet i gruppen etter Polen, var også utvikling av infrastruktur og etterstrebelse av et lavt skattenivå prioriterte saker for Orbán.

Orban said Hungary’s priority for V4 was a quick restart through investment, especially in roads and railways that should run through the region linking Europe’s north and south.

“There will be investment only when taxes are low,” Orban said.

“For that reason we will not back any international initiatives that would lead to the increase of taxes,” Orban said.

Den ungarske statsministeren gikk også i rette med de andre EU-landenes holdning til Visegrad-gruppen i kjønnspolitiske saker, der vesteuropeiske toppolitikere nylig har nedsablet Ungarn for et forbud mot fremming av homo- og transseksualitet for mindreårige.

We cannot agree to other EU member countries telling us how we are supposed to raise our Hungarian children. It’s a mistake,” Orban said.

Polens statsminister Mateusz Morawiecki sa på Visegrad-landenes vegne at gruppen er tilhengere av at de statene på Vest-Balkan som er best forberedt på det, raskt bør bli medlemmer av EU.

He argued their presence would facilitate the EU’s security policy related to illegal migration.

De fire landene, som har møttes i denne gruppen siden 1991, ønsker å innta en aktiv rolle i diskusjonene om EUs fremtid, opplyser Associated Press.

Ifølge Euractiv sier den polske statsministeren at Visegrad-landene ikke har noen planer om å utvide gruppen med nye medlemmer.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av den norske diplomaten Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.