Nytt

Eva Franchell har skrevet en leder i Aftonbladet om dødsbakterier i Sverige. Dødsbakterier er de bakteriene som er resistente mot antibiotika. Hun påpeker at det er et problem at de følger med hjem fra reisen. Svensker reiser til fattige land og bringer farlige bakterier til Sverige. Massiv innvandring fra fattige land nevnes ikke. Den politiske korrektheten følges til fingerspissene.

Dödsbakterier följer med hem från resan.

—-

Men även vi svenskar åker till fattigare länder och hälften av dem som rest i södra Asien kommer hem med resistenta bakterier. Var tredje som kommer hem från Sydostasien eller Nordafrika bär på bakterierna.

– På den här sortens bakterier biter absolut ingenting, säger infektionsläkaren Johan Tham på Universitetssjukhuset i Malmö till SVT.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article20817656.ab