Nytt

Redaktør i Hamar Arbeiderblad, Carsten Bleness, uttrykker en bekymring for at det multikulturelle samfunnet er omdiskutert. Det faktum at Arbeiderpartiet taper på meningsmålingene etter vedtaket om å ta i mot 10 000 syriske flyktninger, og at Fremskrittspartiet vinner på den samme saken, faller ikke i god jord hos redaksjonen.

Carsten Bleness vet at asylmottak er omdiskutert på Hedmarken. Spesielt de nærmeste naboene ved asylmottak har protestert ved flere anledninger. Situasjonen er langt fra rosenrød. En god strategi for en avisredaksjon burde være å lytte til folket og deres meninger. Å drive opplæring i korrekte meninger er ikke nødvendigvis en vinnersak for en avis.

Max Hermansen klarer kanskje ikke å skape den store islamkritiske bevegelsen han drømmer om. Men det er fare for at hans tankegods har større oppslutning enn mange av oss liker.
Flere politiske kommentatorer, blant andre Dagsavisens Arne Strand, har pekt på at Arbeiderpartiets massive framgang på partibarometrene ser ut til å være over. Flere uavhengige målinger viser en tydelig tilbakegang. Den begynte omtrent da partileder Jonas Gahr Støre annonserte at han ville at Norge skulle ta i mot 10.000 syriske flyktninger. Siden har dette blitt en sentral politisk debatt, som har gitt Høyre/Frp-regjeringen deres første opptur siden statsbudsjettet.
En meningsmåling utført for NRK viser at bare 51 prosent av velgerne støtter dette kravet, som stortingsflertallet går inn for. Det flerkulturelle Norge er med andre ord omdiskutert. Derfor er det viktig å ta opp arven etter demonstrasjonene mot Arne Myrdal. Heller ikke Max Hermansen kan bare ties ihjel. Vi må alle delta i debatten om hva som skal være premissene for et flerkulturelt samfunn. Å utpeke muslimer flest som syndebukker er ødeleggende for samfunnsutviklingen.

Det er mange som ikke ser hvordan multikulturen og et sterkt islam kan være oppbyggende for samfunnsutviklingen.
http://h-a.no/debatt/med-ryggen-mot-rasismen#sthash.e0rnvlZw.dpuf