Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar, uttaler at det er mye fordommer mot halalmat. Negative holdninger muslimer har til svinekjøtt sies det ikke noe om. Med bakgrunn fra jobb i barnehager i Oslo kan undertegnede huske at muslimer kan glemme at deres halalregler ikke gjelder ikke-muslimer. En muslimsk kollega nektet å servere svinekjøtt til barna i barnehagen. Ved sommerfester var det ikke nok at halalmaten ble tilberedt adskilt fra annen mat på grillen. Egne halalgriller var påkrevet. Pizzasteking i samme ovn med halalpizza på egen stekeplate dugde ikke. Har det vært svinekjøtt i ovnen så er det muslimer som mener at den er ubrukelig for muslimer.

Hvor utbredt disse holdningene er vites ikke, men dette er mest sannsynlig ikke helt ukjente hendelser rundt om i landet.

Generalsekretær i Islamsk Råd Norge Mehtab Afsar sier til Aftenposten at muslimer opplever mange fordommer mot halalmat. Det meste skyldes manglende kunnskap om hvorfor muslimene mener halal er viktig.

– Som muslim er det vår tro at det er en Gud som er skaper av alt. Skaperen har gitt mennesker noen retningslinjer som skal følges, sier Afsar, som representerer 80.000 muslimer i Norge.

– Dyr har også følelser
Derfor er noen matprodukter gjort tillatt (halal) mens andre er forbudt (haram).

– Dyr har også følelser. Derfor foreligger det påbud i Koranen om at når mennesker skal ta livet av et dyr som er gjort tillatt å konsumere, skal dette gjøres på en bestemt måte, sier Afsar.

http://www.aftenposten.no/okonomi/Norturas-slaktemetode-er-na-godkjent-som-halal-7973342.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂