Kort

Irakiske regjeringsstyrker tok tilbake Tikrit fra IS. Nå rapporteres det om plyndring og nedbrenning av hus. Sunnimuslimer beskylder shiamuslimer for det som nå skjer i Tikrit.

Plundringen i Tikrit har rasat utom kontroll sedan staden återtogs av irakiska regeringsstyrkor. Det hävdar sunnimuslimska politiker. Premiärministern manar sina styrkor att gripa dem som bryter mot lagen.
Det var i triumf som den irakiska regeringen i onsdags meddelade att Tikrit hade återerövrats från extremiströrelsen Islamiska staten (IS), som intog den sunnimuslimska staden i juni förra året. Men bara några timmar därefter kom rapporter om plundring och nerbrända butiker och bostäder.
Sunnimuslimska politiker skyller på de shiamuslimska miliser som stöttat armén i offensiven mot IS.

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article20576609.ab