Osloborger nummer 650 000 fikk et besøk av Fabian Stang i fødestua. Det er i grunnen litt merkelig at det var  en liten gutt med norskklingende navn som fikk denne æren. Befolkningsveksten er drevet av innvandring og Fabian Stang hyller utviklingen.

Oslo har fått sin innbygger nummer 650.000. Milepælen ble nådd da Thomas Andersen With kom til verden forrige uke.
Gutten, som går inn i historien som Oslos innbygger nummer 650.000, ble født på Ullevål sykehus klokken 4.27 natt til tirsdag i forrige uke.

Mandag dukket Oslos ordfører Fabian Stang (H) opp på barselvisitt med gaver og blomster.

– Dette er en milepæl for Oslo. Det at byen vokser ved at folk flytter hit og får barn her, er et sunnhetstegn og en kompliment til byen, sier Oslos ordfører Fabian Stang (H).

Fabian Stang ser en utfordring for fremtiden. Barna som vokser opp i dag kan slite med valgmulighetene i det flerkulturelle samfunnet. Kan virkelig ikke Oslos ordfører se andre utfordringer av betydning for den oppvoksende generasjon? Det flerkulturelle samfunnet ser ut til å skulle fremstå som en gavepakke til den oppvoksende generasjon.

– De barna som fødes nå, de fødes inn i et flerkulturelt samfunn med enorme muligheter til å utvikle seg. Men det er nesten så mange muligheter at vi etter hvert må være forsiktig med å stille for mange krav til barna våre. Hvis vi forventer at barna våre skal bruke alle de mulighetene de har, er jeg litt redd for at det kan føre til at noen ikke blir fornøyd med seg selv hvis de ikke er 100 prosent vellykket, sier Stang.

http://www.dagen.no/Nyheter/Oslo/Thomas-er-Oslos-innbygger-nummer-650.000-174423