Oslos ordfører Fabian Stang har nylig vært på besøk i en av Groruddalens parsellhager. Det er på Trosterud ordføreren har vært. I denne parsellhagen råder multikulturell idyll uten konflikter, ifølge brukerne.

Idyllen hersker i parsellhagen på Trosterud. Her møtes folk fra hele verden, men i løpet av de siste 16 årene har det aldri oppstått én eneste uoverensstemmelse mellom medlemmene.

– Dette er vårt rekreasjonsområde, smiler Willy Nyhagen.

Nylig var ordfører Fabian Stang (H) på besøk hos Trosterud parsellhagelag for å møte medlemmene i parsellhagelaget og oppleve hvor­dan de har det.

Fabian Stang gjør det klart at Groruddalen er et fint sted å bo, og at han ikke liker debatten om Groruddalen. Stang ønsker at det skal jobbes med utfordringene og det positive skal trekkes frem. Mange vil nok lure på hvorfor ikke dalens problemer også skal trekkes frem? Fakta er at etniske nordmenn er på vei bort, og flere steder er det knapt nok barn som er etnisk norske og flere skoler har en stor andel med elever med elendige lese og skriveferdigheter, men det er kanskje ikke et problem bare multikulturen kan få blomstre?

Han har ikke likt vårens debatter om Groruddalen, og han mener at nettopp besøket i parsellhagen på Trosterud viser at bildet ikke er så polarisert som enkelte skal ha det til.

– Gi alle en sjanse

Likevel stikker han ikke under en stol at det finnes utfordringer.

– De skal vi jobbe med, men samtidig må vi trekke fram alt det positive som skjer, sier Stang.

Ordfører Fabian Stang har  også forståelse for etniske nordmenn som føler seg fremmede i sitt eget nærmiljø. Men det er ikke disse han besøker. Det er Det Nye Norge som får oppmerksomhet og blir presentert som en idyll. Hva med den opprinnelige befolkningen som føler at tilværelsen er så vanskelig at de gir opp og flykter vekk?

Stang skjønner at det er vanskelig for mange å oppleve at nærmiljøet går fra kun å ha etnisk norske beboere til å bli en smeltedigel av hele verden.

– Jeg har full respekt for dem som føler seg fremmedgjort i eget nærmiljø, men vi kan ikke løse det med å tvangsflytte folk. Vi må ha en god skole, alle må lære seg norsk og integreres, sier Stang.

http://www.groruddalen.no/ingen-konflikter-i-parsellhagen.4917775-77747.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂