Nytt

Det å drive skole i multikulturelle områder er ikke bare en pedagogisk utfordring. Budsjettene blir også hardt prøvet på grunn av hærverk. Historien fra Grorud, er for de som kjenner Groruddalen, mest sannsynlig ikke et enkeltstående tilfelle. Det snakkes om å låse av skolegården etter skoletid.

 Natt til søndag ble flere ruter på Grorud skole knust. Vaktmester Håvard Olsen oppfordrer foreldre i området til å prate med barna sine om hendelsen.

———–

– Alt vi har som kan brukes til kos og hygge går på samme budsjett, sier han og rister oppgitt på hodet. Han synes det er synd at noen få kan ødelegge så mye for så mange.

Hærverket har plaget skolen over tid. Det er svært kostbart for skolen.

Olsen forklarer at driftsbudsjettet til skolen rammes hardt av hærverk.

-Vi har et oppgraderingsbehov, men må avvente på grunn av hærverk.

Han legger til at skolen har blitt rammet av hærverk litt for ofte.

Det er mulig at skolegården vil bli stengt av for allmennheten etter skoletid. En gammel tradisjon hvor skoler blir brukt til ballspill og lek etter skoletid kan være i ferd med å bli avviklet i Groruddalen. Skal en skolegård låses, så må vi forvente at det settes opp høye gjerder.

Hva sier Oslos ordfører Fabian Stang (H) om denne utviklingen?

Han håper det ikke blir nødvendig, men forteller at å låse skolegården kan bli et alternativ. Et annet kan være kameraovervåking, men han presiserer at dette er det forløpig ikke noe planer om.

Artikkelen kan leses i Akers Avis fredag 26.oktober.