I lokalavisen.no kan man lese at det ikke aksepteres at noen prøver å skape splid i byens mangfoldige befolkning, og at politikernes viktigste mantra er at alle er velkommen.

Overskriften er: «Bruke Oslos nye identitet til å hjelpe byen vår videre»

Likevel har ikke disse ordene fått ordentlig tyngde før i sommer. For da over 200.000 viste sin sympati med terrorofrene i rosetoget i sommer, handlet det også om å ta byen vår tilbake. Om å vise at vi står sammen, at vi ikke aksepterer at noen prøver å skape splid i Oslos mangfoldige befolkning.

Kan vi tro at byens samhold vil muligens bli synlig gjennom at etnisk norske elever nå vil søke seg over til en av de 51 skolene med hvor minoritetsspråklige utgjør majoriteten? Kan vi de neste årene se at etniske nordmenn slutter å flytte ut av Groruddalen?

Stian Berger Røsland, som er byrådsleder og representerer Høyre, prater om «det nye vi.» Det skal ikke snakkes om andre eller tredje generasjons innvandrere.

Han fortsetter med å snakke om dette «nye vi», om det flerkulturelle Oslo, der en stor gruppe mennesker ikke er tredje eller fjerde generasjon innvandrere, men heller tvert i mot – andre eller tredje generasjon Oslo-borgere.

Dette nye samholdet har noen solide utfordringer. Ikke minst kommunikasjonen blir en utfordring, for forrige uke meldte NRK at 13.000 minoritetsspråklige elever ikke behersker  norsk.

Så det er bra at byrådslederen konstanterer:

Samtidig er det viktig å huske på at selvom Oslos befolkning nå framstår som langt mer samlet enn tidligere, har Oslo fortsatt utfordringer.

http://dittoslo.no/meninger/bruke-oslos-nye-identitet-til-a-hjelpe-byen-var-videre-1.6433079

http://www.nrk.no/nyheter/innenriks/valg/valg2011/1.7749893

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂