Nytt

Nylig fikk lesere av Aften kunnskap om omfattende problemer ved skoler med en overveldende majoritet av minoriteter.   Saken ble omtalt her på Document.

Oslos ordfører Fabian Stang(H) uttalte seg om Rommen skole da det finske presidentparet nylig gjestet skolen. Det store spørsmålet er om Fabian Stang bedriver bevisst løgn, eller om han virkelig tror på det han sier. Rommen skole er en av 13 skoler som omtales som problemskole, og har en norskspråklig andel på fattige 4 prosent. At skolen er flott er helt sikkert, den er ny og moderne. Lærerne er sikkert dyktige. Men at Rommen skole er et eksempel på hva som skal til for å lykkes i et flerkulturelt samfunn, må innebære at lista for fremtidens samfunn ligger farlig lavt.

– Vi satser jo på barna i Groruddalen. Rommen skole er en flott skole, med gode lærere. Det er hyggelig å vise fram dette til den finske presidenten og hans kone. Rommen skole er et eksempel på hva som skal til for å lykkes i et flerkulturelt samfunn, sier han.

http://www.groruddalen.no/et-jordnaert-moete.5115267-77747.html